A Bauckhof bio csodakenyér keverék gluténmentes és vegán, hozzáadott lisztet, élesztőt és cukrot nem tartalmaz, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.

Bauckhof bio csodakenyér lisztkeverék 600g leírása

Érdekesség: a skandinávok igazán tudnak jó zabkenyeret sütni, a gluténmentes zab és egyéb magok aránya egyszerűen tökéletes ebben a csodakenyérben. Fogyasztásával egy kis kényelmes és skandináv "Hygge"érzést is a konyhájába vihet. Válassza az egyszerű sütési módot, és dőljön hátra.

Eredeti norvég elkészítési mód tepsiben:
A csomag tartalmát 1 liter hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán át hagyjuk duzzadni. A masszát egy sütőpapírral borított tepsibe, sütőlapra terítjük és elsimítjuk. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül, 200 fokon alsó-felső sütésnél kb. 80 percig sütjük.

Lassú elkészítés:
A csomag tartalmát egy tálba öntjük és 500ml hideg vizet adunk hozzá. Keverjük össze alaposan a tésztát és hagyjuk, hogy a hűtőben kb.3 órán át, vagy egy éjszakán át dagadjon. A szilárd masszát egy jól kizsírozott formába (kb. 25x10 cm) helyezzük. Egy benedvesített eszközzel a formában elsimítjuk a tetejét az oszlatás után. A kenyeret hideg sütőbe tesszük és előmelegítés nélkül, 200 fokon, alsó-felső sütési módon kb. 80 percig sütjük. Amint megsült, azonnal vegyük ki a sütőformából és felszeletelés előtt a rácson hagyjuk jól kihűlni.

Gyors elkészítés:
Ugyanúgy, mint fent, csak 600 ml forró vízzel keverjük el és 20 percig hagyjuk dagadni. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 70 percig 200 fokon sütjük.

Összetevők: teljes kiőrlésű gluténmentes zab, tökmag, napraforgómag, aprított lenmag, szezám, lenmag, chia mag (3%), teljes kiőrlésű kölespehely, őrölt útifűmaghéj, tengeri só.

Származási hely: Németország.

Átlagos tápérték (100g sült kenyér tartalma): Energia: 1943kJ/467kcal, zsír: 28g - amelyből telített zsírsavak: 3,9g, szénhidrát: 29g - amelyből cukrok: 0,8g, rost: 13g, fehérje: 19g, só: 1,5g.

Kenyér - A változatos ízek forrása

A kenyér nemcsak egy egyszerű élelmiszer, hanem a világ gasztronómiájának változatos ízletes képviselője. A különféle fajták és ízesítések végtelen lehetőségeket kínálnak. A kenyér mindenki szívéhez közel áll.

A kenyér készítése során számos variációt alkalmazhatunk. A magvak, fűszerek, vagy akár zöldségek hozzáadásával egyedi ízélményeket érhetünk el. A rozskenyér, a fokhagymás bagett vagy a zöldfűszeres ciabatta mind-mind különleges ízvilágot kínál. Ezen kívül a különböző sütési technikák, mint a gőzös sütés vagy a kovászos kenyér készítése, új dimenziókat adnak a kenyér élvezetéhez.
A kenyér ízletes és tápláló kísérője lehet a napi étkezéseknek, legyen szó szendvicsekről, levesekről vagy önálló falatokról. Az ízletes kenyér élvezete nemcsak a táplálkozás része, hanem egy örömteli élmény is, amely sok ember életét gazdagítja.

Kenyér lisztkeverék - Kényelem és frissesség

A kenyér lisztkeverék egy praktikus megoldás a friss kenyér készítésére otthon. Gyorsan és egyszerűen használható, így bárki számára elérhető élményt nyújt. Az ízek és textúrák változatossága mindenki számára vonzó.

A kenyér lisztkeverék tartalmaz minden szükséges összetevőt, így csak vízre és élesztőre van szükség az elkészítéséhez. A különböző gabonafélék kombinálásával ízletes és tápláló kenyerek készíthetők. Az elkészítés folyamata nem igényel különösebb tapasztalatot, így akár kezdők is bátran nekiláthatnak. A friss kenyér sütése már csak azért is élvezetes, mert a ház illata mindenkit elbűvöl.
A kenyér lisztkeverék nemcsak az otthoni pékség élményét kínálja, hanem az egészséges táplálkozás szempontjából is előnyös. A házi készítésű kenyér tele van értékes tápanyagokkal, és egyedi ízélményeket nyújt. Fedezze fel a kenyérsütés örömét, és varázsoljon finom falatokat az asztalra!