Bio gyorskenyér lisztkeverék 500g, amely könnyű és gyors kenyérsütést tesz lehetővé természetes alapanyagokból.

Bauckhof bio gyorskenyér lisztkeverék 500g leírása

2 perc készítés + 58 perc sütés = 60 perc alatt kész az élesztőmentes teljes kiőrlésű rizskenyér. Csak 500ml vizet kell hozzáadni, kb. 850g kenyérhez elegendő.

Ilyen egyszerű elkészíteni:
1. A sütőt 225ºc-ra alsó-felső hőre előmelegítjük. (Gázsütő 4-es fokozatra)
2. A gyors kenyér keveréket 500ml hideg vízzel 2 percig összekeverjük.
3. Nem szabad keleszteni.
4. A tésztát egyből egy zsírozott kenyérsütő formába töltjük.(24, 25 vagy 26cm-es)
5. A tetejét vízzel átsimítjuk. Tipp: Nagyon szép lesz a teteje, ha hőálló olajjal vagy margarinnal bekenjük.
6. Egy hőálló kis tálat forrásban lévő vízzel a sütőbe helyezünk.
7. A kenyeret 5 percig sütjük, majd a közepén hosszában mélyen belevágunk.
8. A rácsot a legalsó szintre helyezzük és itt sütjük tovább 53 percig. 9. Rögtön kivesszük a formából és a szeletelés előtt egy rácson hűlni hagyjuk.

Élesztős kenyér kenyérsütő automatához: A kenyérsütő gépbe először 450ml hideg vizet töltünk, majd hozzáadjuk a kenyérkeveréket egy csomag száraz élesztővel. Javasolt a “gyors programban” sütni. A keverés közben javasolt a tésztát 2-3-szor a forma oldaláról leszedni.

Tipp: Pótoljon 125g vizet tejföllel egy szaftosabb eredményért.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: teljesrizsliszt 39%, kukoricakeményítő, kukoricaliszt, quinoa kovászpor 7% (teljes quinoa liszt, rizsliszt 25%, indító kultúra), napraforgómag, lenmag, sűrítő: szentjánoskenyérmag liszt, szezámmag, tengeri só, sütőpor (kelesztő: nátrium-hidrogenkarbonat, sav: monókálium tartrat, kukoricakeményítő, sűrítő: Xanthan, nyomokban tartalmazhat szóját.

Tápérték 100g termékben: Energia 1550kJ/368kcal, Zsír 7,8g, ebből telített Zsírsav 1,0g, Szénhidrát 63g, ebből Cukor 1,3g, élelmi Rost 6,5g, Fehérje 7,7g, Só 2,6g.

Kenyér - A változatos ízek forrása

A kenyér nemcsak egy egyszerű élelmiszer, hanem a világ gasztronómiájának változatos ízletes képviselője. A különféle fajták és ízesítések végtelen lehetőségeket kínálnak. A kenyér mindenki szívéhez közel áll.

A kenyér készítése során számos variációt alkalmazhatunk. A magvak, fűszerek, vagy akár zöldségek hozzáadásával egyedi ízélményeket érhetünk el. A rozskenyér, a fokhagymás bagett vagy a zöldfűszeres ciabatta mind-mind különleges ízvilágot kínál. Ezen kívül a különböző sütési technikák, mint a gőzös sütés vagy a kovászos kenyér készítése, új dimenziókat adnak a kenyér élvezetéhez.
A kenyér ízletes és tápláló kísérője lehet a napi étkezéseknek, legyen szó szendvicsekről, levesekről vagy önálló falatokról. Az ízletes kenyér élvezete nemcsak a táplálkozás része, hanem egy örömteli élmény is, amely sok ember életét gazdagítja.

Kenyér lisztkeverék - Kényelem és frissesség

A kenyér lisztkeverék egy praktikus megoldás a friss kenyér készítésére otthon. Gyorsan és egyszerűen használható, így bárki számára elérhető élményt nyújt. Az ízek és textúrák változatossága mindenki számára vonzó.

A kenyér lisztkeverék tartalmaz minden szükséges összetevőt, így csak vízre és élesztőre van szükség az elkészítéséhez. A különböző gabonafélék kombinálásával ízletes és tápláló kenyerek készíthetők. Az elkészítés folyamata nem igényel különösebb tapasztalatot, így akár kezdők is bátran nekiláthatnak. A friss kenyér sütése már csak azért is élvezetes, mert a ház illata mindenkit elbűvöl.
A kenyér lisztkeverék nemcsak az otthoni pékség élményét kínálja, hanem az egészséges táplálkozás szempontjából is előnyös. A házi készítésű kenyér tele van értékes tápanyagokkal, és egyedi ízélményeket nyújt. Fedezze fel a kenyérsütés örömét, és varázsoljon finom falatokat az asztalra!