Gluténmenetes bio ételsűrítő. Teljesen növényi eredetű, semleges ízű és az ételt finomra sűríti.

Bauckhof bio szósz és ételsűrítő 250g leírása

Világos és sötét szószokhoz, sajt-, paradicsom-, fűszeres- és gomba-szószhoz, klasszikus mártásokhoz, krémlevesekhez (spárga, brokkoli), tésztaszószokhoz, krumpli ételekhez, bechamel mártáshoz ajánlott.

Elkészítési javaslat: ¼ liter folyadékot (víz, leves, tej, sült hús szaft ,zöldségleves, stb.) felforralunk. Közben 1 púpozott ek. ételsűrítőt 2 ek hideg vízzel egy pohárban kikevernünk. Amint felforrt a ¼ liter folyadék, a kikevert ételsűrítőt hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Újra felforraljuk.

Tápérték 100g: Energia 1487kJ/350kcal, Zsír 1,6g, ebből telített zsírsavak 0,4g, Szénhidrát 77g, ebből cukor 0,5g, Élelmi rost 2,0g, Fehérje 5,6g, Só 0,02g.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: teljes kiörlésű rizsliszt, tápiókakeményítő, kukoricakeményítő.

Keményítő-étkezési

A keményítő egy természetes szénhidrát, amely a növényekben található. Az emberi táplálkozásban kulcsszerepet játszik, mivel gazdag energiaforrást biztosít. A keményítő hozzájárul a tápláló és laktató ételek elkészítéséhez.

A keményítő legfontosabb forrásai közé tartoznak a gabonafélék, mint a búza, rizs és kukorica, valamint a főzelékfélék, mint a burgonya. Az ételek keményítőtartalma lassabb emésztést eredményez, ami tartós energiaforrást biztosít. Ezen kívül a keményítő fogyasztása segít a vércukorszint stabilizálásában, és hozzájárul a jóllakottság érzéséhez, ami hasznos lehet a diétázók számára.
A keményítő emellett rostokban is gazdag, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre és a bélflóra egészségére. A keményítő rendszeres beiktatása az étrendbe segíthet a fáradtság elkerülésében és az energiaszint fenntartásában, így ideális választás a aktív életmódot folytatók számára.