A Benefitt Xilit természetes édesítőszer, amely a nyírfából és más lombos fákból nyerhető. Édesítőereje a cukorhoz hasonló, de alacsonyabb energiatartalommal rendelkezik, így hozzájárulhat a kalóriacsökkentett étrendhez.

Benefitt xilit 250g leírása

Felhasználás:
Cukor helyett 1:1 arányban használható italok, sütemények, desszertek készítéséhez. Nem karamellizálódik, így főzéshez és sütéshez is alkalmas.

Energia- és tápérték:
Energia: 1000 kJ / 240 kcal
Zsír: 0 g, ebből telített zsírsav: 0 g
Szénhidrát: 100 g, ebből cukor: 0 g, ebből poliol: 100 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g

Étrendi irányzatok:
Paleo, vegetáriánus, vegán

Mentességek:
Gluténmentes, Laktózmentes, GMO-mentes

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, közvetlen napfénytől védve. Felbontás után a csomagolást gondosan zárja vissza.

Gyártó és/vagy forgalmazó:
BGB Interherb Kft.

Átfogó ismertető:
A Benefitt Xilit egy természetes eredetű édesítőszer, amely ideális alternatívát jelenthet a hagyományos cukor helyett. Alacsony energiatartalma révén támogathatja a kalóriatudatos étrendet. A cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető, mivel nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A mindennapi étkezések során széleskörűen alkalmazható, süteményekhez, italokhoz, vagy akár főételek elkészítéséhez is.

Nyírfacukor-xilit - ízletes és egészséges

A nyírfacukor, avagy xilit, az utóbbi években népszerű alternatív édesítőszer lett, különösen az egészségtudatos fogyasztók körében. Cukorbetegek és diétázók számára is kedvező választás.

Ez a természetes édesítőszer a nyírfa kérgéből származik, és édesítési ereje hasonló a hagyományos cukoréhoz, de kalóriatartalma jóval alacsonyabb. A nyírfacukor nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Például segít a fogak védelmében, mivel gátolja a szájban található káros baktériumok szaporodását. Ezen kívül a xilitet cukorbetegek is használhatják, mivel alacsony glikémiás indexe miatt fokozatosan emeli meg a vércukorszintet.
A nyírfacukor sokféleképpen felhasználható: süteményekben, italokban, vagy akár főételekben is. A konyhában való alkalmazása során a xilit nemcsak édes ízt ad, hanem hozzájárul az egészségesebb életmódhoz is. Az ízletes és tápláló ételek elkészítése során a nyírfacukor remek választás lehet.