Bio minősítésű amaránt mag, gazdag növényi fehérjében, rostokban és ásványi anyagokban, gluténmentes étrendhez is alkalmas.

Az amaránt egy ősi gabonahelyettesítő, amely már körülbelül 8000 éve része az emberi táplálkozásnak. Ez a különleges növény a világ számos részén elterjedt, és az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mint szuperélelmiszer. Az amaránt magok gazdag tápanyagokban, például fehérjében, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így kiváló választás lehet a tudatos táplálkozást folytatók számára. Az amaránt gluténmentes, ezért a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Az amaránt magok íze enyhén diós, ami remekül illik különböző ételekhez, legyen szó salátákról, levesekről vagy akár péksüteményekről. A magok felhasználása rendkívül sokoldalú, hiszen főzve, pörkölve vagy akár nyersen is fogyaszthatók. Az amaránt nemcsak tápláló, hanem energikus is, így ideális választás lehet sportolók és aktív életmódot folytatók számára is. A magok könnyen beilleszthetők a mindennapi étrendbe, és számos ételhez adhatnak extra ízt és tápanyagot.

Az amaránt magok felhasználása széleskörű. Kiválóan alkalmasak saláták, levesek, főzelékek és köretek gazdagítására, de akár péksüteményekhez is adhatók, hogy növeljék azok tápértékét. Az amarántot főzve, pörkölve vagy akár nyersen is fogyaszthatjuk, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elkészítési módot. A magok remek alternatívát nyújtanak a hagyományos gabonák helyett, és segíthetnek a változatos étrend kialakításában.

Összetevők: amaránt mag.
Allergén információ: gluténmentes.

Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Kiszerelés: 250 g.

Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü