Az ázsiai konyha alapeleme! Az egészséges zsírok, fehérjék, B-vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok kiváló forrása.

Biomenü Bio szezámmag fekete 250g leírása

A szezámmag a sesamum indicum növény apró, olajban gazdag, hüvelyben termő magja. A szezámmagnak számos potenciális egészségügyi előnye van, évezredek óta használják a népi gyógyászatban. Rostból 3 evőkanál (30gramm) szezámmag az ajánlott napi beviteli mennyiség 12%-át biztosítja, a rostok létfontosságúak az emésztőrendszer egészsége szempontjából. A szezámmag jó fehérjeforrás, amely a test alapvető építőköve. A hántolatlan szezámmag különösen gazdag létfontosságú tápanyagokban, beleértve a kalciumot is. A szezámmag áztatása, pörkölése vagy csírázása javíthatja ezen ásványi anyagok felszívódását. A szezámmag jó tiamin-, niacin- és B6-vitamin-forrás. A szezámmag vasat, rezet és B6-vitamint tartalmaz, amelyek szükségesek a vérsejtek kialakulásához és működéséhez. A szezámmag kevés szénhidrátot, jóminőségű fehérjét és egészséges zsírt tartalmaz. A szezámmagban található növényi vegyületek és az E-vitamin antioxidánsként funkcionál. A szezámmag számos tápanyag forrása, beleértve a cinket, a szelént, a rezet, a vasat, a B6-vitamint és az E-vitamint, szelént, vasat, rezet, cinket és B6-vitamint.

Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Nem besugárzott, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Gluténmentes, Cukormentes, Élelmi rostban gazdag, Fehérjében gazdag, Kifejezetten nátriumszegény/sószegény.

Egy adag = ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.

Összetevők: 100% bio fekete szezámmag (sesamum indicum); Allergének: szezámmag.

Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 2504kJ/598kcal
Zsír: 50,7g
amelyben telített zsírsav: 7,9g
Szénhidrát: 10,2g
amelyben cukor: 0,2g
Rost: 12,0g
Fehérje (protein): 20,0g
Só: 0,03g.

Szezámmag - Az ízletes és tápláló kiegészítő

A szezámmag egy apró, de erőteljes táplálékforrás, amely számos egészségi előnnyel bír. Fogyasztása hozzájárul a szív- és érrendszeri egészséghez, és gazdag tápanyagokban. A szezámmag ideális választás a mindennapi étkezésekhez.

A szezámmag gazdag ásványi anyagokban, például kalciumban, magnéziumban és rézben, amelyek elengedhetetlenek a test megfelelő működéséhez. Emellett omega-3 és omega-6 zsírsavakat is tartalmaz, amelyek segítik a szív egészségének megőrzését. A szezámmag antioxidánsai támogatják a bélflóra egészségét és hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez.
Az ételekhez való adása rendkívül egyszerű: szórhatjuk salátákra, keverhetjük joghurtba, vagy használhatjuk pékárukhoz. A szezámmag íze és tápanyagtartalma miatt remek választás mindenki számára, aki szeretne egészségesebben étkezni.

Szezámmag köret

A szezámmag köret egy ízletes és tápláló kiegészítő, amely különböző ételek mellett remekül érvényesül. Gazdag ásványi anyagokban, így hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Próbáld ki!

Ez a köret sokoldalúságának köszönhetően szinte bármilyen étkezéshez illik. A szezámmag tele van jótékony tápanyagokkal, mint a kalcium, magnézium és antioxidánsok, amelyek segítenek a szervezet egészségének megőrzésében. Az íze diós és gazdag, ami különlegessé teszi az ételeket. Pörkölve kicsit intenzívebb ízélményt nyújt, míg nyersen friss ízt ad a salátáknak.
A szezámmag köret jól illik a húsételekhez, zöldségekhez és tésztákhoz is. Használhatod szórva az ételek tetején, hogy egy kis extra ízt és táplálékot adj nekik. A szezámmag köret egy egészséges és finom választás minden étkezéshez!