Vanília és fahéjízű pörkölt szemes kávé szerecsendióval.
Cafe Frei miami beach-i fűszeres vanília szemes kávé 125g leírása
A Cafe Frei kávézóiban világszerte ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. Nizzában éppúgy, mint Magyarországon, vagy épp a Cafe Frei szaúd-arábiai üzletében. A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de végül az amerikaiak is megszerették. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.
Hogyan készítsünk belőle otthon vanília ízű kávét?
A Cafe Frei által fejlesztett, speciális pörkölés-technológiának köszönhetően az illatos, ízesített kávészemekből bármilyen otthoni kávéfőzési „módszerrel” elkészíthető ez a különleges ízű kávé. Kis adag cukor vagy méz, tehát az édesítés, kihangsúlyozza a kávé komplex karakterét. Ha pedig tejet is adunk hozzá, az tovább lágyítja az ízharmóniát. Egy csészényi közepes erősségű kávé elkészítéséhez javasolt adag: 2 púpos kiskanál őrölt kávé. Összetevők: Pörkölt arabica szemes kávé 98%, aromák 2% (vanília, fahéj), szerecsendió. Tartsa mindig lezárva, fénytől védve, lehetőség szerint hűvös helyen, de sosem a hűtőben! Mindig csak annyit őröljön le, amennyit épp elkészít!.
Összetevők: 99% pörkölt szemes kávé, 1% aroma
Szemes kávé - A kávézás művészete
A szemes kávé a kávékészítés alapja, amely lehetővé teszi a friss és gazdag ízélmények megélését. A kávé íze és aromája a szemek minőségétől függ, így érdemes a legjobbat választani. A szemes kávé igazi élvezetet nyújt minden csészével.
A szemes kávé megvásárlásával a kávérajongók lehetőséget kapnak arra, hogy saját maguk pörköljék és őröljék a kávét, így maximálisan kiélvezhetik az ízeket. A különböző kávéfajta és pörkölési fokozat kombinálásával mindenki megtalálhatja a kedvencét, legyen szó édes, gyümölcsös vagy éppen ellenkezőleg, testes ízekről.
A kávék készítése során a frissesség megőrzése érdekében érdemes a szemeket zárt edényben tárolni, távol a nedvességtől és a fénytől. A kávé főzési módja is jelentősen befolyásolja az ízélményt, így érdemes kísérletezni a különböző technikákkal. Fedezze fel a szemes kávé világát, és élvezze a kávézás művészetét minden nap!




