A polentát először Észak-Olaszországban használták, de ma már az egész világon ismerik.
Olaszországban már több generáció óta népszerű. A polenta új reneszánszát éli, egyre többen használják. Fő alapanyaga a gluténmentes kukoricadara a lisztérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető - nemcsak köretnek vagy főételnek, hanem snacknek és süteménynek is kiváló.

Összetevők: kukoricadara előfőzött 96% (származási hely: Olaszország, szárított zöldségek (paprika, sárgarépa, hagyma, cukkini, padlizsán, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom).

ELKÉSZÍTÉS: Forraljunk fel egy fazékban 1,5 liter sós vizet (1 evőkanál só). Amikor forrni kezd, öntse a zacskó tartalmát az edénybe és közben élénken keverje, nehogy csomók képződjenek! Lassan, folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább 5 percig. Öntsük egy nagy tányérra és ízlés szerint ízesítsük olvasztott vajjal vagy extra szűz olívaolajjal és némi reszelt parmezán sajttal.

Tárolás: kérjük tárolja hűvös, száraz, fénytől védett helyen. Felbontás után zárja vissza a tasakot. Védőgázba csomagolva.
Casale Paradiso termékek »

Címkék:

casale paradiso