A Clearspring organikus sushi rizs ideális a Japán leghíresebb ételéhez, a sushihez használható ízletes, tökéletesen főtt rizs elkészítéséhez.

Clearspring Bio Sushi Rizs 500g leírása

A rövid szemű Selenio rizsfajta tulajdonságai nagyon hasonlítanak a Japánban a sushi készítéséhez használt Japonica rizséhez. A rizottó rizs termesztéséről is híres északnyugat-olaszországi Piemonte régióban, organikusan termesztik. Az érlelést követően a rizst a közeli Trino városában található rizsfeldolgozóban tökéletesre csiszolják. Amikor a rizsszemnek csak a legkülső rétegét (a héját) távolítják el, barna rizs keletkezik. A fehér rizs előállításához a héj alatti következő rétegeket (a korpát és a csíraréteget) távolítják el, így a keményítőtartalmú endospermiumot hagyják meg.

Összetevők: Organikusan termesztett rizs.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 533kj/126kcal
Zsír: 0g
Amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 28g
Amelyből cukrok: 0g
Fehérje: 2g
Rost: 0g
Só: <0,01g.

Fehér rizs - a táplálkozás alapköve

A fehér rizs a világ egyik legelterjedtebb élelmiszere, amely gazdag tápanyagokban és energiában. Ideális köret vagy főétel, amely minden konyhában megtalálható. Kóstold meg a fehér rizs sokoldalúságát!

A fehér rizs a rizsfélék közé tartozik, és a feldolgozása során elveszíti a héját és a korpát, így sima, fehér szemcsék maradnak. A főzési idő 15-20 perc, amely alatt a rizs megpuhul és ízletes állagot ölt. A fehér rizs nemcsak tápláló, hanem rendkívül sokoldalú is: köretként, salátákban vagy fűszeres egytálételekhez is remek választás.
A fehér rizs elkészítése során a víz és a rizs arányának pontos betartása kulcsfontosságú a tökéletes végeredmény eléréséhez. Különféle ízesítésekkel és zöldségekkel gazdagíthatjuk, így minden étkezés friss és izgalmas marad. Fedezd fel a fehér rizs adta lehetőségeket, és tapasztald meg, hogy mennyire sokoldalú és finom alapanyag!

Sushi rizs - az ízek harmóniája

A sushi rizs a japán ételek alapja, amely egyedülálló ízélményt nyújt. E különleges rizsfajta a sushi készítésének elengedhetetlen része, hiszen tapadós állaga és gazdag íze révén minden falat élvezetessé válik. A sushi rizs tökéletes választás a gasztronómák számára.

A sushi rizs elkészítése során fontos a minőség, hiszen a megfelelő rizs kiválasztása alapvetően befolyásolja az étkezési élményt. A rizs alapos mosása, az áztatás és a precíz víz arány betartása elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez. A főtt rizst az ecetes keverékkel ízesítve még gazdagabbá válik az ízvilág, így egyedi karaktert kap. A sushi rizs jól formázható, így lehetőséget ad a kreatív variációk készítésére, legyen szó nigiriről, makiról vagy sashimiról.
A sushi rizs tápanyagban gazdag, és könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe. Fedezze fel a sushi rizs világát, és varázsolja el barátait és családját egy autentikus japán étkezéssel! Az ízek harmóniája garantált, ha a sushi rizst választja a konyhájában!

Rizs - A hagyományos és modern ételek alapja

A rizs nem csupán egy hétköznapi alapanyag, hanem a világ különböző kultúráiban hagyományos ételek elkészítésének alapja. Főzés közben a rizs könnyen magába szívja a fűszerek és egyéb hozzávalók ízét, így gazdagítva az ételek ízvilágát.

A rizst sokféle módon lehet elkészíteni: főzve, párolva vagy akár sütve is. A rizottó, sushi vagy pilaf mind-mind ízletes étkezési lehetőségek, amelyekben a rizs központi szerepet játszik. A rizs ízletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét, ráadásul sokféle hozzávalóval variálható.
A rizs tápláló, energikus és könnyen emészthető, így ideális választás minden korosztály számára. A megfelelő tárolás mellett a rizs hosszú időn keresztül megőrzi frissességét, ezért mindig kéznél lehet a konyhában. Fedezd fel a rizs sokoldalúságát, és élvezd a változatos ételeket, amelyeket elkészíthetsz belőle!