A wasabi az a csípős és izgató zöld paszta, amely jellegzetes, csípős ízt kölcsönöz a sushi ételeknek, önteteknek és mártogatósoknak.

Clearspring Japán Wasabi Por 25g leírása

A wasabi növényt, amelyet néha japán tormának is neveznek, Japánban már régóta használják a sushi, a soba és a tofu mellé tálalandó alapvető fűszerként, újabban pedig öntetek, mártások és rágcsálnivalók ízesítésére.
A wasabi a Brassicaceae család tagja, amelyhez a káposztafélék, a torma és a mustár is tartozik. A wasabi fűszer előállításához a szárát és nem a gyökerét használják. Japánban a 16. század óta termesztik, és a természetben a japán hegyi völgyek árnyékos folyómedrei mentén nő. Két évbe telik, amíg beérik, és nagyon romlandó.

Összetevők: Torma, mustár, Wasabi (5%).

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1030kj/247kcal
Zsír: 6,8g
Amelyből telített zsírsavak: 3,18g
Szénhidrát: 25,1g
Amelyből cukrok: 17,6g
Fehérje: 15g
Rost: 12,7g
Só: 0,025g.

Wasabi fűszer - Fűszer a gasztronómiában

A wasabi fűszer nem csupán egy ízesítő, hanem a japán konyha egyik legfontosabb eleme, amely különleges élményt biztosít minden falatnál. Érdemes megismerkedni vele!

A wasabi gyökere a japán konyhában évezredek óta népszerű. A frissen reszelt wasabi íze azonnal elkápráztatja az ízlelőbimbókat: a fűszeres, de friss hatás azonnali élményt nyújt, amely kiemeli az ételek ízét. Az autentikus japán ételek mellett a wasabi különféle modern fogásokhoz is jól illik, így sokoldalúan felhasználható.
Az egészségügyi előnyei mellett a wasabi kifejezetten alacsony kalóriatartalmú, így tökéletes választás az egészséges táplálkozást kedvelőknek. Képes serkenteni az anyagcserét és segíthet a méregtelenítésben is. Használj wasabit salátákban, szószokban, vagy akár grillezett ételek ízesítésére, hogy élvezhesd a különleges ízét!

Wasabi - A csípős ínycsiklandóság

A wasabi egy különleges fűszer, amely a japán gasztronómia szerves része. Éles íze és jellegzetes aromája sok ételhez remekül illik.

A wasabi gyökere a Wasabia japonica növényből származik, és a friss, reszelt formája a legnépszerűbb. Az íze csípős, de nem a klasszikus értelemben, inkább az orrban érzékelhető, így a tormához hasonlítható. Legfőképp sushi és sashimi kísérőjeként ismert, de salátákhoz és egyéb ételekhez is bátran használható. A wasabi nemcsak ízesít, hanem különleges élményt is nyújt a gasztronómiában.
A wasabi fogyasztása számos egészségügyi előnnyel is jár. Antioxidánsokban gazdag, így segíthet a sejtek védelmében és a gyulladások csökkentésében. A benne található vegyületek támogatják az emésztést és az immunrendszert, így érdemes beépíteni az egészséges étrendbe. A wasabi tehát nem csupán egy ízletes fűszer, hanem egy igazi vitaminbomba is.