100%-ban finomított, nem hidrogénezett kókuszolajból készült zsiradék. Kitűnő sütéshez, főzéshez.

Cocofood kókuszolaj 1000ml leírása

Kitűnő sütéshez, főzéshez, jól hevíthető többször is újrahasznosítható. Kókuszzsírt használhatunk sütéshez-főzéshez, de alkalmas vaj vagy margarin helyettesítésére. Főzés esetén ugyanolyan mennyiségben használjuk, mint a napraforgóolajat. Készíthetünk belőle fűszervajat, nincs más dolgunk, mint tűzön megmelegíteni és tetszés szerint fűszerezni fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, borssal vagy majorannával. Transzzsírsav tartalma max. 2%.
A kókuszzsír további előnyei:
többszöri felhevítés során sem keletkeznek benne egészségre káros anyagok, így akár többször is süthetünk benne. A kókuszzsírból származó energiát szervezetünk azonnal felhasználja, így az nem rakódik le, tehát fogyókúrázóknak is ideális választás. A kókuszzsír olvadáspontja 24 fok, az alatt a kókuszzsír szilárd, felette viszont folyékonnyá válik. A halmazállapota nem befolyásolja sem a minőségét, sem az ízét.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 3700kJ / 900kcal
Zsír: 100g
amelyből telített zsírsavak: 91g
Szénhidrát: 0g
amelyből cukor: 0g
Rost: 0g
Fehérje :0g
Só: 0g

Tárolás: +15°C és +20°C közötti hőmérsékleten, lezárt csomagolásban, nedvességtől védett helyen.

Kókuszolaj - természetes szépségápoló

A kókuszolaj nem csupán tápláló zsiradék, hanem egy hatékony szépségápoló is. Természetes összetevőinek köszönhetően bőrünket és hajunkat egyaránt ápolja.

A kókuszolaj gazdag antioxidánsokban és vitaminokban, amelyek segítik a bőr hidratálását és regenerálódását. Kiválóan használható száraz bőrre, hiszen gyorsan beszívódik, és tartós védelmet nyújt. Ezen kívül az olaj gombaellenes tulajdonságai miatt hatékonyan segít a bőr irritációjának csökkentésében is.
Hajápolásra is tökéletes választás, mivel táplálja a hajat, csökkenti a töredezést, és fényessé varázsolja azt. Használhatjuk pakolásként, vagy akár hajformázás során is. A kókuszolaj tehát természetes megoldást kínál szépségápolási igényeink kielégítésére.