A zab gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: a B-vitaminok mellett többek között cinket, magnéziumot és vasat tartalmaz jelentős növényi fehérjeforrás. Magas rosttartalma miatt hosszabb ideig telítettségérzést okoz, így támogatja a diétát.

Cornexi zabkása - sárgabarack, joghurt 55g leírása

Felhasználási javaslat: A tasak tartalmát öntse egy tálkába. Adjon hozzá kb. 100 ml forrásban lévő vizet. Keverje össze és hagyja állni kb. 2 percig. Ezután fogyasztható a kész zabkása.

Összetevők: Zabpehely 65%; Cukor; Sovány tejpor; Aszalt sárgabarack apríték rizsliszttel 6,4% [(aszalt sárgabarack 85%, kén-dioxid), rizsliszt]; Joghurtpor 3,6%; Sűrítőanyag: gumiarábikum; Lenmag; Kukoricakeményítő; Étkezési só; Aroma; Étkezési sav: citromsav.

Tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1611kJ / 381kcal
Zsír: 3,7g
amelyből telített zsírsavak: 0,7g
Szénhidrát: 72g
amelyből cukrok: 24g
Rost: 5,7g
Fehérje: 12g
Só: 0,52g.

Zabkása - A klasszikus reggeli

A zabkása a klasszikus, tápláló reggeli ételek közé tartozik, amely egyszerűen elkészíthető és rendkívül sokoldalú. Minden korosztály számára ajánlott.

A zabkása fő összetevője a zabpehely, amely kiváló rostforrás, így segít a jó emésztés fenntartásában. Az elkészítése is pofon egyszerű: elegendő a zabpelyhet forró vízbe vagy tejbe keverni, és pár perc elteltével már fogyasztható is. A zabpehely tartalmaz B-vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre.
Az ízesítés terén rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre: friss gyümölcsök, száraz gyümölcsök, magvak vagy édesítőszerek segítségével mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő változatot. A zab kása tehát nemcsak laktató és egészséges, hanem igazán ízletes reggeli is, ami energikus kezdetet biztosít a napunknak.

Címkék:

cornexizabkása