Epres töltelékkel töltött gluténmentes zabrúd kakaós bevonattal, hozzáadott cukor nélkül.
Cornexi zabrudi - epres, gluténmentes 30g leírása
A zab, amellett, hogy finom és sokféleképpen elkészíthető, rengeteg áldásos hatást gyakorol a szervezetedre, nem csak az emésztésedre, hanem a szellemi teljesítőképességedre és még a bőrödre is. Zabbal garantáltan jól indul a nap és rendszeres fogyasztása során nagyon hamar megtapasztalhatod a hosszú távú, jótékony hatásait is.
Miért jó a zab?
A zab nem csak kiváló szénhidrátforrás, de más gabonákhoz, például a búzához képest, több fehérjét és növényi, telítetlen zsiradékot tartalmaz. Ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, nagyobb mennyiségben található benne kalcium, foszfor, magnézium, vas, cink, valamint B-vitaminok és E-vitamin.
A zab könnyen emészthető és magas a rosttartalma, így segít megelőzni a székrekedést és az elhízás elleni harcban is segítségedre van. Ráadásul nemcsak lassan szívódik fel, de megfelelő mennyiségű folyadékkal fogyasztva hosszú időre biztosítja a teltségérzetet. Kevesen tudják, de régen lefekvés előtt is fogyasztottak zabkását, mivel megnyugtatja az idegeket, így az elalvást is elősegíti.
Összetevői révén segít csökkenteni a koleszterinszintet és stabilizálni a vércukorszintet, így diétázók és cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A zab csak a termesztése során más gabonákkal szennyeződve tartalmazhat glutént, így megfelelő forrásból beszerezve gluténmentes diétába is beilleszthető.
Összetevők: zabpehely 34%, kakaós bevonómassza édesítőszerrel 17% [édesítőszer: maltitol, teljes mértékben hidrogénezett növényi zsír (pálmamag), zsírszegény kakaópor 16%, emulgeálószerek: lecitinek és poliglicerin-poliricinoleát, aroma], epres töltelék édesítőszerrel 14% [édesítőszer: maltit, eper püré 50%, stabilizátor: glicerin, zselésítőanyag: pektinek, étkezési sav: citromsav, bodzalé koncentrátum, tartósítószer: kálium-szorbát, aroma], édesítőszer: maltit 22%, növényi zsír (pálma), zabpehelyliszt, nedvesítőszer: glicerin, emulgeálószer: lecitinek (szója), aromák, étkezési sav: citromsav, étkezési só, tartósítószer: kálium-szorbát.
Nyomokban földimogyorót, dióféléket, szezámmagot és tejből készült terméket tartalmazhat!
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Zabrudi - A sokoldalú konyhai alapanyag
A zabrudi nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokoldalú konyhai alapanyag is. Fedezze fel, hogyan használhatja fel a zabpelyhet különféle ételekben!
A zabpehely különféle ételekhez adható, így nemcsak reggelire, hanem főételekhez és desszertekhez is felhasználható. Készíthet belőle ízletes zabkását, de remek alapja lehet süteményeknek és energiaszeleteknek is. Az ízesítés lehetőségei szinte végtelenek, hiszen gyümölcsökkel, fűszerekkel vagy akár csokoládéval is kombinálható.
A zabpehely tárolása is egyszerű, és hosszú ideig eltartható. Érdemes mindig a konyhában tartani, hiszen gyors megoldás lehet, amikor egészséges étkezésre van szükség. Próbálja ki a zabrudit, és élvezze a tápláló és ízletes ételek világát!




