Bejgli, pozsonyi kifli jellegű termékek készítéséhez. Egyszerűen elkészíthető, csökkentett szénhidráttartalmú élelmi rostban gazdag édesítőt már tartalmaz puha, omlós tésztaállag nyerhető vele Töltse Dia-Wellness töltelékekkel!
Összetevők:búzafehérje, élelmi rost, növényi olaj (repce), növényi zsír (kókusz), tömegnövelőszer: polidextróz, tojássárgájapor, sókészítmény (Na-klorid, Kálium-klorid, NA-glükonát (csomósodásgátló: E536), búzakorpa, burgonyafehérje,sűrítőanyag: konjak gumi, módosított kukoricakeményítő, emulgeálószer: E 471, E 472a, kókusztejpor, étkezési sav: tejsav, növényi fehérje, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek

Felhasználás:
Hozzávalók: 250 g Dia beigli mix, 460 g BL-55, 300 g margarin (80%-os), 150 g víz, 100 g almacukor, 13 g élesztő, 1 db tojás a tészta felületének lekenéshez
Elkészítés: A Dia-Wellnes beigli mixet a liszttel és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, az almacukrot és az élesztőt majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 30 dkg-os darabokat mérünk ki, amiket aztán téglalap alakúra kinyújtunk és megtöltünk Dia-Wellness mák vagy diótöltelékkel. A már megtöltött tésztákat feltekerjük, tojássárgájával lekenjük a felületét, majd 30 percig pihentetjük. Pihentetés után tojásfehérjével is lekenjük és hideg helyen rászárítjuk. A tetejét szurkáljuk meg, ezután pedig 165 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 1576 kJ/379 kcal
zsír:15,8 g
melyből telített zsírsavak:4,4 g
szénhidrát: 12 g
melyből cukrok 3,8 g
rost: 30,4 g
fehérje: 32,0 g
só: 1,28 g
Dia-Wellness termékek »

Címkék:

dia-wellness