Egészséges kenyerek sütéséhez használható, B12-vitaminban gazdag, természetes kálcium és magnézium forrás.

Első Pesti Malom rozsliszt rl-190 teljeskiőrlésű 1000g leírása

A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést.

A rozsliszt fehérjéi nem állnak össze sikérré, mert a növényi nyálkaanyagok megakadályozzák a nagy molekulák kialakulását. Ezért tisztán rozslisztből nem célszerű kenyeret készíteni (max. 50%). A rozsliszt keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban magába zárja. Ebből is adódik, hogy a rozskenyér tovább marad friss állapotban.

B-vitaminban gazdag, alacsony sikértartalmú rozsliszt, ásványi anyagban gazdag kálcium és magnézium forrás. A rozsliszt fehérjéi nem állnak össze sikérré, mert a növényi nyálkaanyagok megakadályozzák a nagy molekulák kialakulását. Ezért tisztán rozslisztből nem célszerű kenyeret készíteni. A rozsliszt a vizet jobban magába zárja, ezért a rozskenyér tovább marad friss. A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható,.Tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak. Sokan nem szeretik a csak teljes kiőrlésű gabonából készült kenyereket, ők készítsenek olyan kenyeret ami részben teljes kiőrlésű lisztből, részben pedig fehér lisztből készül. Száraz helyen, napfénytől védve tároljuk.

Összetevők: rozs.

Felhasználása: leggyakrabban sütéshez, főzéshez és ételek sűrítéséhez használják.

Rozsliszt - az egészséges választás

A rozsliszt egy tápláló és ízletes alternatíva, amely kiválóan illeszkedik az egészséges táplálkozásba. Számos étel elkészítéséhez felhasználható, így érdemes kipróbálni.

A rozsliszt a rozs őrölt magjából készül, amely gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ideális péksütemények, tészták és egyéb ételek készítéséhez, mivel különleges íze és állaga van. A liszt használata segít a bélflóra egészségének megőrzésében, csökkenti a vércukorszint ingadozását, így ideális választás lehet a cukorbetegek számára is.
A rozsliszt beépítése az étrendünkbe nemcsak tápláló, hanem ízletes is, mivel karakteres íze miatt a hagyományos ételek új dimenziót kapnak. Tehát érdemes felfedezni a rozsliszt lehetőségeit a konyhában, és élvezni az általa nyújtott egészségügyi előnyöket.