Enyhébb, mint az ecet, finomabb, mint a citrom. A Verjus egy savanyú lé, amelyet a szőlő préselésével nyernek. Jelentősen enyhébb, mint az ecet. A francia, a török és az iráni konyhában előszeretettel alkalmazzák fűszerezéshez. A Verjus nem teljesen érett szőlő, az ecet, a citrom vagy a bor ízletes alternatívája. Kalóriatartalma alacsony és vegán. Egy természetes ízfokozó.
A Verjus nagyon sokoldalúan felhasználható a konyhában.
Jól passzol: saláták, szószok, levesek és pörköltek ízesítéséhez, szárnyas ételek, hal, grill ételek, zöldségek és gyümölcsök, tenger gyümölcsei, chutney és grill szósz.

Tápérték / 100ml
energia tartalom: 134/32 kj/kcal
zsír: 0g
ebből telített zsírsavak: 0g
szénhidrát: 6g
ebből cukor: 6g
fehérje: 0g
só: 0g
fruktóz: 2,8g
Gere termékek »

Címkék:

gere