Ezt a mákot Magyarországon termelték!

GreenMark bio étkezési mák 250g leírása

Egészségünk szempontjából fontos vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. B6, magnézium-, káalcium és vastartalma is igen magas. Kiváló görcsoldó és köhögéscsillapító.

Felhasználása:

Fogyasztható péksüteményekre szórva, darálva mákostésztához, gubához, töltelékekhez süteményekhez.

A mák gyógyszer

Kevesen gondolnak a mákra, mint gyógynövényre, pedig közvetlenül fogyasztva, olaját használva is számos pozitív élettani hatással bír. 

A mákgubóból nyert morfium számos gyógyszer alapanyaga, ám a növény közvetlen fogyasztásra szánt, érett magjában már csak nyomokban tartalmaz alkaloidákat. Értékes vitaminokból és ásványi anyagokból azonban annál többet - és nagy mennyiségben. Vitaminok: B1-, B2-, B6- és E-vitamin. Ásványi anyagok: foszfor, kalcium, kálium, vas, cink

Lássuk, mennyire hasznos:

Linolén savat is tartalmaz, ami ekcéma kezelésére alkalmas, emellett kiválóan ápolja és hidratálja a bőrt. 

Mák étkezési - A természetes táplálék

Az étkezési mák a természet ajándéka, tele van tápanyagokkal és ízekkel. Kiválóan beilleszthető különféle ételekbe. Fedezd fel a mák sokoldalúságát! A mák étkezési változata egyedülálló tápanyagtartalommal bír, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és zsírsavakban. Használhatjuk süteményekben, kenyerekben vagy akár salátákban is, így könnyen beépíthetjük a mindennapi étrendünkbe. Az íze kellemesen diós, ami különleges élményt nyújt az ízek kedvelőinek.

A mákban található antioxidánsok segítenek megvédeni a sejteket, így hozzájárulnak a hosszú távú egészség megőrzéséhez. A mák emellett támogatja az emésztést, hiszen gazdag rostokban, amelyek elősegítik a bélműködést. A mák rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, és energiát ad a mindennapokhoz. Érdemes felfedezni a mák sokoldalú felhasználási lehetőségeit, és élvezni annak jótékony hatásait.