A legnépszerűbb indiai fűszer mely a világ összes táján már elérhető és használt.

GreenMark bio garam masala 20g leírása

Ha ön még nem próbálta ki az indiai konyhát, akkor tegye meg, használja a garam masala-t! Barna színű fűszerkeverék, amelyet intenzív aromája miatt szívesen alkalmazzák húsételekhez, de pácoláshoz is használják. Szószokhoz, mártásokhoz használják, valamint előételekhez, salátákhoz, de édességek készítéséhez is. A keveréket többféle arányban teszik össze, így minden garam masala kicsit eltér a másiktól, de abban megegyezik mindegyik, hogy csípős! Rutinosak és a gastro világában otthonosok egy kávédarálóval otthon is előállíthatják a keveréket. Ayurvédikus gyógyászatban "forró fűszereknek" nevezik, mivel felmelegítik a testet. Származási hely: Németország Összetevők: koriander*, római kömény*, kardamom*, szegfűszeg*, szerecsendió virág*, bors*, babérlevél*, fahéj* *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

Garam masala fűszerkeverék - Az autentikus indiai élmény

A garam masala egy különleges fűszerkeverék, amely az indiai konyha védjegyévé vált. Gazdag aromái és ízvilága bármely étkezést felejthetetlenné tesz.

Ez a fűszerkeverék számos ízletes fűszert ötvöz, mint például kömény, koriander, kardamom, szegfűszeg és fahéj. Ezek a fűszerek együtt egyedi ízélményt nyújtanak, amely meghatározza az indiai ételek karakterét. A garam masalát a főzés során általában a végén adják hozzá, hogy megőrizzék a friss ízeket és aromákat. Használható húsételek, zöldségek vagy akár rizs ételek ízesítéséhez is.
A garam masala nemcsak ízletes, hanem jótékony hatású is, mivel a benne található fűszerek gazdag antioxidánsokban és tápanyagokban. Fedezd fel ezt a csodálatos fűszerkeveréket, és varázsolj autentikus indiai ízeket az otthonodba!

Garam masala - Fűszer a fűszerben

A garam masala egy színes és illatos indiai fűszerkeverék, amely az ételek ízét gazdagítja. Az indiai konyha egyik legfontosabb összetevője, amely számos hagyományos fogásban megtalálható. E fűszerkeverék használata varázslatos ízélményeket kínál.

A garam masala alapvető összetevői közé tartozik a fahéj, a kardamom, a szegfűszeg, a feketebors és a szerecsendió. Ezeket a fűszereket pörkölve és őrölve készítik el, így kiemelik az ízeket és illatokat. A pörkölés során a fűszerek esszenciális olajai felszabadulnak, gazdagabb ízt kölcsönözve az ételeknek. Az elkészült fűszerkeverék szinte bármilyen ételt feldobhat, legyen az hús, zöldség vagy leves.
A garam masala nemcsak az indiai főzésben elterjedt, hanem más konyhákban is egyre népszerűbbé válik. Használhatjuk pácokban, szószokban, vagy akár sütikben is, hogy egy kis különlegességet csempésszünk az étkezésekbe. A garam masala tehát egy sokoldalú fűszer, amely új ízeket és élményeket hoz a konyhába.