Legnépszerűbb zöldfűszerünk, minden zöldségesnél kapható.
GreenMark bio petrezselyem (morzsolt) 10g leírása
Leginkább levesekhez használjuk, de a petrezselymes krumpli is ismert mindenki számára. A hús- és zöldséglevesek megkerülhetetlen hozzávalója a petrezselyem. Gyakran használjuk húsok töltelékébe és tojásételekbe is, zöldsalátát is megszórhatunk vele. Főképpen ételek ízesítésére használják, holott a petrezselyem rendkívül értékes gyógynövény. A szervezet számára a téli fogyasztás nagyon előnyös, mert illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat is tartalmaz. Gyógyerejét ezen kívül a szájüregi fertőzések kezelésekor kamatoztatták. Magas tápértéke van, hatékony antioxidáns, mely méregtelenítésre is hasznos. Enyhítheti az emésztési zavarokat, megszüntetheti a magas vérnyomást. Szabályozza a vércukorszintet, ezért diabéteszesek számára is ajánlott. Enyhíti a gyulladt bőrt. Terhesség idején, vagy gyomorfekély esetén ne használjuk, valamint vesekőtől szenvedők számára sem javasoljuk! Étvágytalanság? Látásgondok? A petrezselyem javítja a látást és növeli az étvágyat is! Hörgőproblémák esetén is jól használható, az allergiások kötelező növénye. A rómaiak a leheletüket tették kellemesebbé azzal, hogy étkezés után petrezselymet rágcsáltak. Petrezselyem pesto: Előkészítünk 200 gramm petrezselymet, megmossuk, durvára vágjuk turmixoljuk. 200 gramm dióbelet egy napra vízben áztatunk ezután a héjukat eltávolítjuk. A fehér dióbelet szintén turmixoljuk. 100 g füstölt tofut megreszelünk és hozzáadjuk a többi összetevőhöz. 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk és összezúzunk, majd a gépbe tesszük és az egészet összeturmixoljuk. Közben hozzáadagolunk 2 dl extra szűz olívaolajat, egy teáskanál tengeri sót, egy teáskanál frissen őrölt borsikafüvet. Származási hely: Németország Összetevők: petrezselyem* 100% *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Petrezselyemlevél fűszer - Az ízek harmóniája
A petrezselyemlevél fűszer egy alapvető ízesítő, amely a különböző ételek ízét kiemeli. Friss és szárított változatban is népszerű, és bármilyen ételhez hozzáadható. A petrezselyemlevél nemcsak ízletes, hanem színpompás látványt is nyújt az ételeknek.
A petrezselyemlevél tápanyagtartalma kiemelkedő, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. C-vitamin és K-vitamin forrás, így hozzájárul a szervezet egészségéhez. Emellett antioxidáns tulajdonságai révén segít megvédeni a sejteket a káros hatásoktól. A friss petrezselyemlevél használata nemcsak ízletesebbé teszi az ételeket, hanem egészségesebbé is.
A szárított petrezselyemlevél praktikus megoldás, mivel hosszú ideig eltartható, így bárhol és bármikor felhasználható. Használhatjuk levesekben, pörköltekben, salátákban vagy akár szendvicsekben is. Fedezd fel, hogyan gazdagíthatja a petrezselyemlevél fűszer az ételeid ízvilágát!
Petrezselyemlevél - A zöld ízvilág
A petrezselyemlevél a konyhák alapvető fűszere, amely nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás, segít az egészség megőrzésében. Használata egyszerű és sokoldalú. A petrezselyemlevél a főzés során nemcsak az ízeket gazdagítja, hanem színt is ad az ételeknek. Friss formájában a legjobban érvényesül, de szárítva is remekül használható.
A petrezselyemlevél ízvilága friss és enyhén fűszeres, így kiválóan illik különböző ételekhez. Salátákban, levesekben, pörköltekben és szószokban egyaránt megállja a helyét. Használható díszítésként is, hiszen szép zöld színe vonzóvá teszi az ételeket. A friss levelek kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy élénk színűek és ropogósak legyenek, így garantáltan a legjobb minőséget kapjuk.
A petrezselyemlevél nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek a gyulladások csökkentésében, valamint a vitaminokban, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez. Érdemes tehát beépítenünk a mindennapi étrendünkbe, hogy élvezhessük a friss ízeket és a jótékony hatásokat egyaránt.





