Kalóriaértéke a burgonyáéval azonos, a fehérjetartalma azonban háromszor akkora. Magas szénhidrát tartalmú, serkenti az energiát termelő sejtek működését, így kimondottan alkalmas fáradtság leküzdésére.
Greenmark bio sárgaborsó felezett 500g leírása
Magas B vitamin, C-vitamin, magnézium, kalcium és vas tartalma normalizálja a vérnyomást, serkenti az emésztést, segíti az izmokat, gyógyítja az érrendszeri betegségeket és megelőzheti a rákosodást.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C Jótékony hatással van: fáradékonyság, vérnyomás normalizáló, emésztés, érrendszeri betegségek.
Felhasználása: levesekhez, főzelékekhez, köretekhez.
Sárgaborsó köret - a hagyományos ízek kedvelőinek
A sárgaborsó köret egy hagyományos, de annál kedveltebb étel, amely tökéletes kiegészítője lehet számos főételnek. Gazdag tápanyagokban, így egészséges választás mindennapokra.
Az elkészítéséhez a sárgaborsót először alaposan mossuk meg, majd áztassuk be legalább 2-3 órára. Ezután főzzük meg sós vízben, amíg megpuhul. A főzés végén ízesíthetjük különböző fűszerekkel, mint például kömény vagy paprika, hogy még gazdagabb ízt kapjunk.
Ez a köret remekül illik sült húsokhoz, de vegetáriánus ételek kísérőjeként is nagyszerűen megállja a helyét. A sárgaborsó köret nemcsak finom, de tápláló is, így érdemes rendszeresen fogyasztani, hogy változatos és egészséges étrendet alakítsunk ki.
Sárgaborsó - tápláló és ízletes
A sárgaborsó egy tápláló hüvelyes, amely sokféle étel alapjaként szolgálhat. Kiváló forrása a fehérjének és a rostoknak, így érdemes beiktatni az étrendünkbe. Fedezze fel!
A sárgaborsó különösen népszerű a vegetáriánus konyhában, hiszen gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően helyettesíti a húst. Magas rosttartalma segít a bélflóra egészségének megőrzésében, és csökkenti a koleszterinszintet is. Ezen kívül tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek jótékony hatással vannak az általános egészségre.
Az elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen a sárgaborsó gyorsan főzhető, és sokféle ételhez felhasználható. Készíthetünk belőle ízletes leveseket, főzelékeket, vagy akár salátákat is. Az íze semleges, így remekül illik különböző fűszerekhez, és könnyen variálható az ételekben. Emelje a következő étkezését egy új szintre, és próbálja ki a sárgaborsót!




