Kellemesen aromás, de erős fűszer, amit óvatosan kell használni.
GreenMark bio szerecsendió (egész) 10g leírása
A termésből kifejtett magot szárítva, egészben, vagy őrölve használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Használhatjuk mézes süteményekhez is, de mérsékelten adagoljuk, mert csípőssé teheti a süteményt. Kandírozva édességnek eszik és zselét is készítenek belőle. Péksüteményekben és édességekben használják, továbbá burgonyapüré, különféle raguk, kolbászok, valamint mediterrán, indiai és arab zöldség- és húsételek ízesítésére is tökéletes. A klasszikus besamel mártáshoz is szükségünk van szerecsendióra. Az íze a legjobb, ha frissen reszeljük az ételre az asztalnál. Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést. A népi gyógyászatban emésztési zavarok ellen, szélhajtónak adják, zsíros olajával a fájó testrészeket dörzsölik be reuma ellen. A hányinger megszüntethető, ha friss szerecsendiót fogyaszt mézzel. A szerecsendió vasat tartalmaz, amely megnöveli a vörös vérsejtek számát a vérben. Gyakori összetevője a köhögéscsillapító tinktúráknak is. Származási hely: Srí Lanka Összetevők: szerecsendió* 100% *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Szerecsendió fűszer - A fűszerek királya
A szerecsendió egy különleges fűszer, amely gazdag ízélményt nyújt az ételekben. Fedezd fel a csodáit!
A szerecsendió egy trópusi fa magja, amely különösen népszerű a gasztronómiában. Az édes és fűszeres íze miatt sokféle ételben megtalálható, legyen szó édességekről vagy sós fogásokról. A legjobb ízélmény érdekében frissen kell reszelni, mert így megőrzi aromáit. A szerecsendiót gyakran használják a sütés során, de mártásokban és levesekben is kiválóan érvényesül.
A szerecsendió jótékony hatásai miatt is keresett. Segíthet az emésztési problémák enyhítésében, és nyugtató hatása miatt sokan használják stresszoldásra. Ezen kívül antioxidánsokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészség megőrzéséhez. A szerecsendió tehát nemcsak az ízek gazdagítására alkalmas, hanem a jó közérzet fenntartására is.
Szerecsendió - A fűszer, ami melegséget ad
A szerecsendió egy varázslatos fűszer, amely melegséget és ízt ad az ételekhez. Különösen népszerű a téli időszakban, hiszen tökéletesen illik a karácsonyi finomságokhoz. Érdemes kipróbálni!
Ez a fűszer a szerecsendiófa magjából készül, amely Délkelet-Ázsiából származik. Az érett magokat szárítják, majd finom porrá őrlik. Az íze édes és fűszeres, ami különösen jól érvényesül süteményekben, forralt borban és puncsokban. De nemcsak édes ételekhez, hanem húsételekhez és mártásokhoz is bátran használható, hogy egyedi ízélményt nyújtson. A szerecsendió aromája sokak számára nosztalgikus érzéseket kelt, hiszen szorosan összefonódik a karácsonyi hagyományokkal.
A szerecsendió jótékony hatásait is érdemes megemlíteni. Antioxidáns tartalmának köszönhetően segíti a szervezetet a szabadgyökök elleni védelemben, és támogathatja az emésztést is. Mivel erős fűszerről van szó, fontos a mértékletesség, hogy megőrizzük az ízek harmóniáját. Használj szerecsendiót, és varázsolj különleges élményeket az étkezéseidbe!





