A kókuszvirágcukor barna színű, állaga hasonlít a kristálycukoréhoz. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, a barna cukor vagy a nádcukor ízére hasonlít.
Himalayaspirit kókuszvirágcukor 250g leírása
A kókuszvirágcukor alacsony glikémiás indexű (glikémiás indexe 35), így lassan szívódik fel a szervezetben.
A kókuszvirág édes nektárjából kristályosítással nyert különleges minőségű, jellegzetesen karamell ízű cukor, mely páratlan ízt kölcsönöz a süteményeknek, vagy a kávénak. Értékes inulin rost tartalmának (4 g / 100 g kókuszvirág cukor) tulajdonítják a kristálycukorénál alacsonyabb glikémiás indexét. Ételek, italok édesítésére.
Magas ásványi anyag tartalmú termék, a barna nádcukorhoz képest 18-szor több kálium, 30-szor annyi foszfor, és több mint 10-szer annyi cink található benne, emellett magnézium-, cink-, vas-, B1, B2, B3 és B6 vitaminforrás. A kókusznektárban 16 féle aminosav található, legnagyobb mennyiségben a glutamin, ami támogatja az immunrendszer működését, és sport esetén hozzájárul az izmok növekedéséhez és regenerációjához.
Nagyobb mennyiségben tartalmaz inozitolt is, ami pedig védi a májat, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és az epében, fokozza a zsírfelhasználást a szervezetben, így elősegítve a zsírégetést. Véd a koleszterin érfalakban való lerakódásától, mert növeli annak felhasználását. Emellett nyugtató hatásáról is ismert.
Összetevők: 100% kókuszvirág cukor.
Kókuszvirágcukor - Az egészséges cukorforrás
A kókuszvirágcukor egy természetes, organikus édesítőszer, amely a kókuszpálmák virágainak nektárjából készül. Ez a cukor remek alternatívát kínál a finomított cukrok helyett.
A kókuszvirágcukor nemcsak édes ízével vonzza a figyelmet, hanem tápláló összetevőivel is. Gazdag ásványi anyagokban, mint például kálium, magnézium és cink, ez az édesítőszer segíti a test megfelelő működését. Az alacsony glikémiás indexének köszönhetően lassabban emeli meg a vércukorszintet, így ideális választás lehet cukorbetegek és diétázók számára is.
Felhasználása széles spektrumú: sütéshez, főzéshez, vagy italok ízesítésére egyaránt alkalmas. Az íze kellemesen édes és enyhén karamellás, így egyedi ízélményt nyújt, miközben egészségesebbé teszi az ételeket. Könnyedén beilleszthető a mindennapi táplálkozásba, így mindenki számára ideális választás lehet.




