Fogyasztható magában csemegeként, nyersen vagy pörkölve vagy süteményekhez, müzlikhez, salátákhoz, húsokhoz.
Naturfood felezett tört kesudió 170g leírása
A kesudiófa Dél-Amerikából származik, de napjainkban főként Indiában, Vietnámban és Brazíliában termesztik. A kesudió kiváló alapanyag salátákhoz, süteményekhez, szószokhoz, currykhez és más ételekhez.
A kesudió igazi szuperélelmiszernek számít, tele van tápanyagokkal: Egészséges zsírok: Főként egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, csökkentik a rossz LDL koleszterinszintet, és növelik a jó HDL koleszterinszintet. Fehérje: Jó növényi fehérjeforrás, ami vegetáriánusok és vegánok számára is ideális. Rost: Segíti az emésztést, a jóllakottság érzését és a vércukorszint szabályozását. Vitaminok és ásványi anyagok: Részben gazdag B-vitaminokban, E-vitaminban, magnéziumban, foszforban, vasban, cinkben, rézben és mangánban.
Egészségügyi előnyök: A kesudió fogyasztása hozzájárulhat: A szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. A csontok erősítéséhez.
Az idegrendszer normális működéséhez. Az izmok és az inak egészségéhez. A vércukorszint szabályozásához. Az immunrendszer erősítéséhez.
A bőr, a haj és a körmök egészségének megőrzéséhez. A fogyáshoz (mértékkel fogyasztva).
Összetevők: kesudió. A termék kizárólag a nátrium természetes jelenléte miatt tartalmaz sót.
Allergének: A termék kesudiót tartalmaz és földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 2314kJ/1157kcal
Zsír: 44g
amelyből telített zsírsavak: 7,8g
Szénhidrát: 30g
amelyből cukrok: 5,9g
Rost: 3,3g
Fehérje: 18g
Só: 0,03g.
Kesudióbél - A szívbarát dió
A kesudióbél nem csupán ízletes, hanem a szív egészségére is jótékony hatással van. Fogyasztása segíthet a szívbetegségek megelőzésében, így érdemes beépíteni az étrendünkbe.
A kesudióbél gazdag telítetlen zsírsavakban, amelyek segítik a koleszterinszint szabályozását. Ezen kívül antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek védik a szív- és érrendszert a káros hatásoktól. A benne található magnézium és kálium hozzájárul a vérnyomás stabilizálásához, így a kesudióbél rendszeres fogyasztása segíthet a szív egészségének megőrzésében. Ezen kívül a kesudióbél jó fehérjeforrás, ami fontos a sejtek regenerálódásához.
A kesudióbél sokféleképpen felhasználható: önálló snackként, salátákban, joghurtban vagy smoothie-kban is kiváló. A változatos étrend részeként bátran beilleszthetjük, hiszen nemcsak tápláló, hanem ízletes is. A kesudióbél így nemcsak a szív egészségére, hanem az ízlelőbimbóinkra is jótékony hatással van.




