Krémes jellegű könnyen kenhető növényi összetevőkből készült spenótos pástétom.

Mandy növényi pástétom (spenótos) 120g leírása

Összetevők: Víz, spenót 33% napraforgóolaj, szójafehérje, búzakeményítő, jódozott só, zselésítő (karragén), glükóz szirup, emulgeálószer (E481), szárított zöldségek, sűrítőanyag (guar gumi), természetes fűszerek (mustárt tartalmaz) ízfokozó (nátrium-glutamát). Allergének: zeller, glutén, szója, mustár.

Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 805kJ / 195kcal
Zsírok: 19g
ebből telített: 2,6g
Szénhidrát: 5,0g
ebből cukrok 1,1g
Fehérjék: 2,3g
Nátrium: 0,46g

Felhasználás: Ajánljuk fogyasztását kenyérre kenve, szendvicsekbe, hidegtálakhoz. Előnye a koleszterin és az állati eredetű összetevők teljes hiánya.

Tárolás: +2C és +25C között. Felbontás után 24 órán belül fogyasztandó. 4C-on hűtve tárolandó.

Pástétom - a kreatív konyha remeke

A pástétom egy sokoldalú étel, amely számos változatban elkészíthető. Gazdag ízvilágával és krémes állagával igazi különlegesség. Kitűnő választás mindennapi étkezésekhez és ünnepi alkalmakra is.

A pástétom alapja lehet szinte bármilyen hús, hal vagy zöldség, amelyet fűszerekkel és zsiradékkal kevernek össze. A pépesített masszát gyakran tojással dúsítják, így még krémesebb állagot kapunk. Az elkészítés folyamata során az alapanyagokat alaposan megfőzik, hogy az ízek egyesüljenek. A pástétomot általában hűtőben pihentetik, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A változatos fűszerezés lehetővé teszi, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthassa a pástétomot.
Tálaláskor friss kenyérrel vagy zöldségekkel kínáljuk, így remek előételként szolgálhat. A pástétom nemcsak ízletes, hanem látványos is, ami minden étkezést különlegessé tesz. Kreativitásunknak csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen a pástétom sokoldalúsága lehetővé teszi az új ízek felfedezését.

Spenótos pástétom

A spenótos pástétom egy könnyed és ízletes étkezési lehetőség, amely kiválóan alkalmas előételekhez vagy szendvicsekhez. Tökéletes választás a zöldségek kedvelőinek!

A pástétom elkészítése során a friss spenótot először pároljuk, hogy megőrizzük tápanyagait és ízét. Ezt követően a spenótot egy tálban összekeverjük krémsajttal, fokhagymával, sóval és borssal. Az ízek fokozása érdekében egy kevés citromlé és friss fűszernövények is kerülnek a keverékbe. Az elkészült masszát hűtőben érdemes pihentetni, hogy az ízek összeérjenek, és igazán krémes állagot kapjunk.
A spenótos pástétom tálalása sokféleképpen történhet: pirítósra kenve, zöldségekkel vagy akár falatkákkal is kínálhatjuk. Az ízek harmóniája és a spenót jótékony hatása miatt ez a fogás nemcsak finom, hanem egészséges is. Próbáld ki, és lepd meg vele a családodat vagy a barátaidat!