A mandula a földimogyoró és a kesudió mellett a legnépszerűbb dióféle.
Az általunk forgalmazott finomság a világ legnagyobb termőhelyéről, Kaliforniából érkezik hozzánk. A különleges fajta édeskés ízvilágú, roppanós, világos felületű.

Kíváló nasinak, de sütőben 160-170 fokon pörkölheted is ízlésednek megfelelően. Ha tökéletes pörköltségi szintet szeretnél, akkor 10 perctől kezdve percenként vágj vagy harapj félbe egy szemet. Ha a mandula közepe már olyan szinű mint a szélsőbb részek, akkor vedd ki a sütőből és várd meg amíg teljesen kihül.

Ezen felül mi rozmaringos olívaolajjal szoktuk egy kicsit különlegesebbé tenni, de házilag készített fűszerolajokat is bátran használj (akár csak finoman bekenve vele a sütőből épp kiszedett magvakat). Fontos, hogy a terméket még melegen sózd meg.

Marcipán készítésre a blans mandulát vagy mandula őrleményt javasoljuk, mert más típusú, jellemzően Spanyolországból érkező mandulából készülnek, amik karakterisztikájukat tekintve alkalmasabbak a feladatra.

Összetevők: Mandula

Allergének: Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely: USA

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 628 Kcal / 2593 Kj

Zsír: 56 g

Amelyből telített zsírsavak: 4,5 g

Szénhidrát: 4 g

Amelyből cukrok: 4 g

Rost: 12 g

Fehérje: 21 g

Só: 0 g
Nuts&berries termékek »