A mákolajban lévő foszfor segíti a kálcium beépülési folyamatát, ezzel gyorsítva a csontok regenerálódását.
Organika mákolaj 250ml leírása
Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Jótékony a sebek gyógyulásában. Nyugtathatja az elmét. Segíthet az elalvásban. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, izomfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. Erősíti a szervezet védekező mechanizmusát.
Orvosilag nem igazolt a mákolaj csontritkulás elleni védelme, így nem mondhatjuk ki határozottan, hogy annak fogyasztása segítene ebben a betegségben szenvedőknek. Fogyasztása: Napi 1-2 kiskanálnyi mák olaj elfogyasztását ajánljuk a szervezet csontképzésének működéséhez.
Betegség esetén naponta 3-4 kiskanálnyi mennyiség szükséges étkezés közben. Termékeink nyomokban tartalmazhatnak mandulát, szezámmagot, diót, mogyorót!
A mák gyógyszer
Kevesen gondolnak a mákra, mint gyógynövényre, pedig közvetlenül fogyasztva, olaját használva is számos pozitív élettani hatással bír.
A mákgubóból nyert morfium számos gyógyszer alapanyaga, ám a növény közvetlen fogyasztásra szánt, érett magjában már csak nyomokban tartalmaz alkaloidákat. Értékes vitaminokból és ásványi anyagokból azonban annál többet - és nagy mennyiségben. Vitaminok: B1-, B2-, B6- és E-vitamin. Ásványi anyagok: foszfor, kalcium, kálium, vas, cink.
Lássuk, mennyire hasznos:
- Erősíti a csontokat, segít megelőzni a csontritkulást.
- Nyugtatja az idegeket.
- Csökkenti a vérnyomást, segít rendben tartani a koleszterin szintjét.
- Oldja a görcsöket a gyomorban és a bélben, menstruációs zavarok esetén is alkalmazzák.
- Hatékonyan tisztítja a bélcsatornát.
- Erősíti a körmöket és a hajat.
- Jótékonyan hat az idegrendszer működésére.
Linolén savat is tartalmaz, ami ekcéma kezelésére alkalmas, emellett kiválóan ápolja és hidratálja a bőrt.
Mákolaj - A konyha titkos fegyvere
A mákolaj egy finom, ízletes növényi olaj, amely a mák magjából készül. Ideálisan használható különféle ételek elkészítéséhez, emellett egészségügyi előnyei is vannak.
A mákolaj kitűnő választás salátákhoz, zöldségekhez vagy akár sütéshez is. Gazdag zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így nemcsak ízesíti az ételeket, hanem hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz is. Az omega-6 zsírsavak segítik a szív- és érrendszer egészségét, míg az antioxidánsok védik a sejteket a káros hatásoktól.
A mákolaj különösen népszerű a mediterrán konyhában, ahol friss, ízletes ételek elkészítéséhez használják. Kísérletezzünk vele a konyhában, és fedezzük fel az ízek új világát, miközben jótékony hatásait is élvezzük.
Mákolaj étolaj - ízletes és egészséges
A mákolaj egy sokoldalú étolaj, amely tele van tápanyagokkal és egészséges zsírsavakkal. Fedezze fel a mákolaj ízét és jótékony hatásait!
A mákolaj a mák hideg sajtolásával készül, így megőrzi a mag jótékony összetevőit. Gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, amelyek hozzájárulnak a szív és az érrendszer egészségéhez. Az olaj különleges ízével feldobja a salátákat, zöldségeket, húsételeket és pörkölteket, így az étkezések élvezetesebbé válnak. Az antioxidánsokban gazdag mákolaj segít megvédeni a sejteket a káros hatásoktól.
A mákolaj nemcsak ízletes, hanem tápláló is, így remek választás a tudatos táplálkozás híveinek. Bőrbarát tulajdonságai miatt sokan választják kozmetikai használatra is. Kiválóan alkalmazható nyersen, főzéshez vagy sütéshez, hogy ételei egészségesebbek és finomabbak legyenek.




