Eritrittel édesített csokoládé 70% kakaótartalommal. Egészséges és finom nassolnivaló.
Paleolit étcsoki eritrittel 100g leírása
Összetevők: kakaómassza, édesítőszer: eritrit (29%), kakaóvaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok (0,02%). Kakaó szárazanyag legalább 70%.
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Étcsokoládé - Az egészséges édesség
Az étcsokoládé, amely a kakaóbabok legfinomabb részéből készült, nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír. A sötét csokoládé fogyasztása nemcsak élvezetet nyújt, hanem tápláló hatású is. Az étcsokoládé gazdag flavonoidokban, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez.
A kakaóban található tápanyagok, mint a magnézium, vas és cink, segítik a szervezet működését. Az étcsokoládé különösen alacsony cukortartalommal bír, így ideális választás lehet diétázók számára. Az étcsokoládé íze intenzív, fanyar és édes, amely tökéletes kiegészítője lehet a különböző desszerteknek vagy akár önálló élvezetként is fogyasztható.
A sokféle ízesítési lehetőség, mint például a gyümölcsök, fűszerek vagy a só, új dimenziót ad a csokoládéélménynek. Az étcsokoládé nemcsak finom, hanem hozzájárulhat a mindennapi egészségvédelmi célokhoz is. Érdemes felfedezni a sötét csokoládé világát és élvezni annak jótékony hatásait.





