Klasszikus lencsefőzelék hagyományosan füstölt darált tarjával .
Polcz lencsefőzelék (füstölt tarjával) 350g leírása
Tipp: tálald mustárral, borssal, tejföllel vagy pirított kolbászkarikákkal.
Összetevők: ivóvíz, lencse 17%, darált füstölt tarja 12% (sertéshús, étkezési só, természetes füst), vöröshagyma, 100%-
os kókusztej, barna rizsliszt, mustár (ivóvíz, sárgamustármag, biológiai erjesztésű ecetek, természetes édesítőszer: sztívia, Parajdi só, fűszerek), kókuszolaj, fokhagymapor >1%, 100%-os citromlé sűrítményből, fűszerek, étkezési só felhasználásával készül.
Lencseragu - Zöldségek és lencse harmóniája
A lencseragu egy ízletes, zöldségekkel gazdagított étel, amely könnyen elkészíthető és tápláló. A lencse és a zöldségek kombinációja nemcsak ízletes, hanem egészséges választás is. Ideális a családi étkezésekhez.
Az étel alapja a lencse, amelyet alaposan megfőzünk, majd a finomra vágott zöldségeket, például sárgarépát, zellert, és vöröshagymát hozzáadjuk. A fűszerezés során a kömény és a paprika kiemeli az étel ízét, míg a babérlevél különleges aromát ad. A lencse és a zöldségek főzése során az ízek szépen összeérnek, így egy gazdag, sűrű ragut kapunk.
A lencseragu tálalásakor javasolt friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel megszórni. Kínálhatjuk főtt rizzsel, vagy akár friss kenyérrel is, így mindenki megtalálja a kedvére való köretet. Ez az étel nemcsak laktató, hanem rendkívül ízletes is, így garantáltan elnyeri mindenki tetszését!




