Az édes és tápláló fehér faeper tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A fehér faeper tartalmaz egy másik egyedi tápanyagot is – a rezveratrolt. Alkalmazásával támogatható a normál vércukorszint, valamint a szív és érrendszer egészsége.
Az eperfa Európa legnagyobb részén – Magyarországon is – honos. Májusban virágzik, a porzós barkák halványzöld színűek, az érett gyümölcs színe fehér, de van sötétbordó, majdnem fekete változata is. Az eperfafélék termése gazdag polifenol forrás, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás, ezáltal jótékonyan hatnak a szívműködésre.

A fehér eper olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hasonló hatással vannak a 2-es típusú cukorbetegségben szedett gyógyszerekéhez. Lassítják a bélben lévő cukrok lebomlását és felszívódását a vérben. Ez segít a vércukorszint szabályozásában.
Ezenkívül gazdag szerves savakban, C-vitamin, pektin, rost, karotin forrás. Ezek a tápanyagok hatékonyan kezelik a mandulagyulladást, a köhögést, a lázat, a hasmenést, a fejfájást és egyéb gyulladásokat.Ugyancsak magas az antioxidáns tartalma, amely jelentősen csökkentheti a koleszterinszintet, és hosszú távon fogyasztva megelőzheti és kezelheti a szívbetegségeket.
A bogyókat hagyományosan az eperfa rázásával, majd a talajra eső bogyók összegyűjtésével takarítják be. Az eperbogyók joghurtokhoz, gabonafélékhez, turmixokhoz és sültekhez is használhatók. A bogyós gyümölcsök finom íze és szerkezete tökéletes választás a snackekhez is.

Mikor ajánlott a fehér faeper alkalmazása?
a cukorbetegség,
a magas vérnyomás,
a magas koleszterinszint,
a gyakori megfázás,
az izom- és ízületi fájdalom, ízületi gyulladás,
a székrekedés,
a fülcsengés,
a szédülés,
a hajhullás
és a koraszülés elkerülése esetében
Hatóanyag tartalom (100g):
Energia 1487 kJ/355 kcal
Zsír 3,1g
amelyből telített zsírsav 0,7g
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 0,3g
amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 1,9g
Szénhidrát 74,2g
amelyből cukor 68,9g
Rost 5,8g
Fehérje (protein) 3,8g
Só 0,1g
Összetevők:
Bio faeper (morus alba)

Javasolt felhasználás:
1 adag naponta, nyersen vagy ételhez keverve. Egy adag = 10-15 g

Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve tartandó.
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü