Az agar-agar növényi eredetű, természetes zselésítő anyag.
Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.
Felhasználási javaslat: az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.
Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)
Származási hely: Spanyolország.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 720 kJ/172 Kcal, zsír: <0,1 g -amelyből telített zsírsavak: <0,001 g, szénhidrát: 0,4 g -amelyből cukrok: <0,01 g, rost: 86 g, fehérje: <0 g, só: <0,01 g.