A kardamom (Elettaria cardamomum) a világ egyik legrégebbi fűszere. A növény a gyömbért és a kurkumát is magában foglaló Zingiberaceae család tagja. A kardamomhüvely apró, fekete/barna magokat tartalmaz, amelyekből a Fűszerek királynőjének nevezett fűszert készítik.
Az aprított és szitált bio kardamom teljesen természetes, aromás gyógynövény fűszer, amely tartalmazza a hüvely héját és a magokat is. Úgy készül, hogy egész, szárított kardamomhüvelyeket apró darabokra törnek. A granulátum édes és sós ételekhez adható, hogy citrusos-édes ízt és virágos aromát biztosítson. Leforrázva az aprított és szitált kardamomból illatos tea készíthető, édes, csípős és virágos aromával és ízzel.

A kardamom 10 tudományosan alátámasztott egészségügyi előnye
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Nem besugárzott; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Élelmi rostban gazdag; Nátriummentes/Sómentes

Adagolás, javasolt felhasználás
Egy adag = ízlés szerint, ízlés szerint (max. napi 3-4 g)
Curryhez, sült krumplihoz, levesekhez, szószokhoz, pácokhoz, vagy forró vízbe áztatva kardamomtea készítéséhez

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen

Összetevők
100% kardamom (elettaria cardamomum) darabok, aprított, szitált

Összetevők táblázata, Egységenként, 100 g
Energia 958 kJ/229 kcal
Zsír 1,4 g
- amelyben telített zsírsav 0,5 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 0,6 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0,2 g
Szénhidrát 23 g
- amelyben cukor 5,1 g
Rost 48 g
Fehérje (protein) 8,0 g
Só 0 g
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü