BIO vöröslencse 500 g , népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.

Biomenü Bio Vörös lencse 500g leírása

- Bio
- Vegán
- Laktózmentes
- Gluténmentes
- Allergénmentes

A rövid főzési idejű bio vörös lencse felhasználható főzeléknek, levesnek, köretként, tölteléknek, pástétomnak vagy salátabetétként.

Energiaérték:1534 kJ / 362 kcal
Zsír: 2,6 g
amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 54,9 g
amelyből cukor: 2,3 g
Rost: 12,1 g
Fehérje: 27,2 g
Só: 0,003 g
Vitaminok: B1
Ásványi anyagok: vas

Felhasználása: köretként, főzeléknek, levesnek, tölteléknek, salátabetétként vagy pástétomnak.

Jó tudni: nagyon rövid a főzési ideje és áztatást sem igényel. Kb. 10-15 perc alatt megfő, és eközben a színe vörösről sárgásra változik.

Vöröslencse köret

A vöröslencse köret egy különleges és ízletes választás, amely gazdag tápanyagokban. Könnyen elkészíthető, és sokféle étellel jól párosítható. Fedezd fel, milyen jótékony hatásai vannak!

A vöröslencse nemcsak ízletes, hanem tápláló is, hiszen tele van fehérjével és rostokkal. Az elkészítése egyszerű, mindössze néhány perc főzést igényel. A lencse remekül illik zöldségekkel, fűszerekkel, de akár egy kis citromlével is feldobhatjuk. Kiváló köret lehet húsok mellé, de vegán ételekhez is tökéletes választás.
Ne felejtsük el, hogy a vöröslencse köret nemcsak tápláló, hanem színes és vonzó is az étkezések során. Használj kreatív fűszerezést, mint a kömény vagy a paprika, hogy még ízletesebb legyen. A vöröslencse köret így nemcsak laktató, hanem élvezetes étkezést is biztosít.

Lencse - A sokoldalú táplálék

A lencse egy sokoldalú táplálék, amely számos étkezés szerves része lehet. Gazdag fehérjében, rostban és vitaminokban, így ideális választás a vegetáriánusok és egészségtudatos fogyasztók számára. Az íze különleges, ami rengeteg ételhez illik.

A lencse felhasználása rendkívül változatos: készíthetünk belőle ízletes leveseket, salátákat, köreteket vagy akár főételeket is. A különböző fajták, mint a zöld, barna és vörös lencse, eltérő ízprofilokat kínálnak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az elkészítése gyors és egyszerű, ezért ideális választás a rohanós hétköznapokra.
Az egészségügyi előnyei is figyelemre méltóak. A lencse magas rosttartalma segít az emésztés javításában, csökkenti a koleszterinszintet, és hozzájárul a szív- és érrendszeri egészséghez. Ezen kívül, a benne található vitaminok és ásványi anyagok támogatják a szervezet működését, így a lencse rendszeres fogyasztása mindenkinek ajánlott.