A bulgur előfőzött búzatöret, amely rostban és B-vitaminokban gazdag, elősegítve az emésztést.

Organika bulgur 500g leírása

A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret. Glikémiás indexe alacsonyabb, mint a rizsnek. Nagyon jó köret, hasonlít a rizshez, de kicsit pergősebb az állaga, és gyakorlatilag percek alatt kész. Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a bulgurból készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel. Könnyű, kiadós és egészséges. A bulgur nagyobb szemű fajtáit köretnek készítsük el. Mivel elő van főzve, elég csak forró vízzel felönteni, és néhány percig, csupán addig főzni, míg a folyadékot beissza. A csomagoláson mindig találunk elkészítési útmutatót, mert a különböző méretű őrleményekhez más és más folyadémennyiség és párolási idő szükséges. Isteni mindenféle főtt, sült és nyers zöldséggel. A kisebbre őrölt bulgur kiválóan feldob salátákat. Levesbetétként is fogyaszthatjuk! Indiában édesen is eszik: tejjel, cukorral felfőzve. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.

Bulgur - a sokoldalú gabonafélék királya

A bulgur egy sokoldalú gabonaféle, amely különböző étkezési igényekhez alkalmazkodik. Magas tápanyagtartalma és változatos felhasználási lehetőségei miatt érdemes felfedezni. Az ízletes bulgur nemcsak egészséges, hanem könnyen elkészíthető is. A bulgur alapvetően búzából készül, amelyet gőzölnek, szárítanak és őrölnek. Ez a folyamat megőrzi a búza tápanyagtartalmát, így különösen gazdag rostban és vitaminokban.

A bulgur remek választás lehet köretnek, salátába, vagy akár főételként is. Főzéséhez elegendő egy kis forró víz, és máris készíthetünk belőle ízletes ételeket. Mivel gyorsan elkészül, ideális megoldás a rohanós hétköznapokra. Az íze enyhén diós, ami nagyszerűen párosítható különböző zöldségekkel és fűszerekkel.
Ne feledje, hogy a bulgur nemcsak finom, hanem tápláló is. Segít a jóllakottság érzésének fenntartásában és támogathatja az egészséges emésztést is. Használja ki ennek a gabonafélének a sokoldalúságát, és fedezze fel, hogyan teheti színesebbé és táplálóbbá az ételeit!

Címkék:

bulgurorganika