A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj.

Mások ezeket vették

Grapoila mustármagolaj 250ml leírása

Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin-tartalma is magas, a béta-karotin mellett. Esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően hozzájárulhat a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, továbbá erős antibakteriális hatással bír.

A mustármagolaj helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg, reumás- és ízületi panaszok enyhítésére is használják. Meleg lábfürdőbe téve - az oldódás elősegítése érdekében pl. tejjel keverve - megfázás esetén is hatásos lehet.

A mustármagolajjal salátákat ízesíthetünk, majonézt, pácokat készíthetünk, húsokat tehetünk pikánsabbá. Az indiai konyha egyik alap alkotóeleme. Viszonylag magas füstpontja miatt bátran süthetünk, főzhetünk vele magasabb hőfokon, de aki élettani hatásai miatt fogyasztaná, az kerülje az olaj hevítését, mert az olaj tápanyagtartalmának egy része hőérzékeny.

Nagy örömünkre a Grapoila mustármagolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén szelíd, letisztult ízvilágával, diós aromájával kiérdemelte a Great Taste csillagot.

Mustármagolaj - Fűszeres élvezetek

A mustármagolaj egy különleges, fűszeres ízvilágú olaj, amelyet a mustármagok hideg sajtolásával nyernek. Ideális választás minden fűszerkedvelő számára.

Ez az olaj nemcsak ízletes, hanem tápláló is, gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez. A mustármagolaj különleges íze remekül kiegészíti a salátákat, pácokat és marinádokat, így változatosabbá teszi a mindennapi ételeinket. A benne található vitaminok és ásványi anyagok támogatják a bőr és a haj egészségét is.
Használatával nemcsak az ízeket fokozhatjuk, hanem a jótékony hatásokat is élvezhetjük. A mustármagolaj rendszeres fogyasztása segíthet a gyulladások csökkentésében és az emésztés javításában. Próbáld ki a mustármagolajat, és tapasztald meg a fűszerek varázsát a konyhádban!