A darált dió telítetlen zsírsavakban, magnéziumban és E-vitaminban gazdag, amelyek támogatják az idegrendszer működését.

Kalifa darált dió 200g leírása

Összetevő: darált dióbél, cukorliszt 40% (cukor, burgonyakeményítő) (régen tartalmazott a cukrozott dió és a törökmogyoró is glutént, mert a cukorliszt búzakeményítővel készült. A cukorlisztet most burgonyakeményítővel készítik ezért nem allergén.

A dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcs, az egészség jelképe, hiszen bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat. Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan csak állati táplálékokból vehet fel. Ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1-, B2-, E és C-vitamin tartalma jelentős. Ezen kívül fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét. A Kalifa darált, cukrozott dió jelentősen megkönnyíti a háziasszonyok dolgát a konyhában, hiszen szinte azonnal felhasználható tészták, sütemények ízesítőjeként.

Dióbél - A konyha sokoldalú alapanyaga

A dióbél a gasztronómia egyik legérdekesebb és legvariábilisabb alapanyaga. Az íze és állaga egyedülálló, így számos ételben megállja a helyét.

A dióbél kiválóan használható édes és sós ételekben egyaránt. Készíthetünk belőle ízletes süteményeket, muffinokat, vagy akár salátákba is keverhetjük. A dióbél pörkölve különösen intenzív ízt ad az ételeknek, emellett tápláló is.
Ráadásul a dióbél könnyen tárolható, így mindig kéznél lehet, ha egy kis extra ízre és tápanyagra van szükség. Érdemes kísérletezni vele a konyhában, hiszen számtalan lehetőség rejlik benne.

Címkék:

dióbélkalifa