Végre egy liszt, amelynek íze van! Végre egy liszt, aminek a tapintásán érzed, hogy más, mint a többi!

Spájzold Be! királybúza liszt 1000g leírása

Összetevők: 100% király búza liszt, 0% adalékanyag.

És mindez adalékanyagok, ízfokozók és "E-vitaminok"és mindenféle trükk nélkül! A hagyományos fehér lisztekkel ellentétben ez a liszt nem csupán a búzaszem belső magját tartalmazza, hanem a speciális őrlési technológiának köszönhetően a csíra és korpa apróbb részeit is, ezáltal rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagabb. A búzaszem legkülső rétegét - amely felfogja a környezeti szennyeződéseket - a liszt őrlése előtt eltávolítják, hogy minél tisztább, szennyezésmentes. Megkóstolod, és - szerintem - nem fogsz többé másféle lisztet használni. A király búza a tönköly és a tönke búza keresztezésével nemesített búzafaj, amelyben egyesült a tönköly életrevalósága, robusztussága, igen magas fehérjetartalma a tönke búza keménységével, kiválóan rugalmas sikér-szerkezetével és a rendkívüli szárazságtűrésével. (a tönke búza volt az ókori egyiptom és babilon legjellemzőbb búzája.) A király búzából készült lisztek fehérjetartalma jelentősen magasabb a közönséges lisztekhez viszonyítva, aminosav összetétele nagyságrendekkel kedvezőbb. A hagyományos lisztekhez képest színe sárgásabb, a búzában természetes módon meglévő karotin festékanyag miatt. "élő" lisztről van szó, ezért kelt tészták készítésénél 1 kg liszthez 1,5% vagyis 1,5 dkg friss élesztő vagy annak megfelelő kovász használata elegendő, szemben az "élettelen" liszteknél 5% (5 dkg) helyett. Származási helytermészetesen ízig-vérig magyar termék. Őrlési technológia: kíméletes, több frakciós őrléssel készül. Felhasználás: minden háztartási célra (sütemények, kenyérsütés, habarások. Stb.) felhasználható. TudtaD-e? Hogy ebből a lisztből tojás hozzáadása nélkül is tudsz száraztésztát készíteni. Gondoltad volna? Hogy a király búza nevét a rendkívüli méretű magjáról kapta. E tulajdonsága alapján a búzafajok között király, hiszen ennél nagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj jelenleg nem létezik.

Búzaliszt - az otthoni pékség titka

A búzaliszt elengedhetetlen hozzávaló a házi péksüteményekhez. A megfelelő liszt kiválasztása kulcsfontosságú a sütés során. Bármilyen finomság elkészíthető belőle.

A búzaliszt a sütés alapját képezi, hiszen a búza őrleményéből készül, és különböző finomságú változatai léteznek. A liszt gluténtartalma biztosítja a tészták rugalmasságát, így a péksütemények és kenyerek könnyen formázhatók és sütés után is megőrzik alakjukat. A különböző búzaliszt típusok, mint a sima, kenyérliszt vagy a teljes kiőrlésű, változatos ízeket és textúrákat adnak az ételeknek.
A búzaliszt nemcsak péksüteményekhez, hanem tésztákhoz, panírozáshoz és egyéb ételek készítéséhez is tökéletes. A sütés során a búzaliszt különböző ízekkel és hozzávalókkal kombinálható, így egyedi ételek készíthetők. Az otthoni pékség titkának köszönhetően bárki ínycsiklandó finomságokat készíthet a konyhájában.

Királybúzaliszt - A sütés titkos fegyvere

A királybúzaliszt a sütéshez nélkülözhetetlen alapanyag, amely gazdag ízével és tápanyag-összetételével minden receptet feldob. Fedezd fel a sütés új dimenzióját! A királybúzaliszt különösen gazdag fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, így ideális választás nemcsak péksüteményekhez, hanem különféle ételekhez is. A liszt finom őrleménye lehetővé teszi a tészták lágy és levegős állagának elérését, ami elengedhetetlen a tökéletes sütéshez.

A királybúzaliszt felhasználása rendkívül sokoldalú; használhatod kenyerekhez, süteményekhez, palacsintákhoz vagy akár tésztákhoz is. Mivel a liszt magas nedvességmegkötő képességgel bír, a sütött termékek sokáig frissen tartják ízüket és állagukat. A királybúzaliszt ideális választás mind a kezdők, mind a tapasztalt szakácsok számára, hiszen garantált sikert nyújt minden recepthez.
Az ételeid íze és tápanyagtartalma is jelentősen javul a királybúzaliszt használatával. Fedezd fel a sütés örömét ezzel a különleges liszttel, és varázsolj ínycsiklandó ételeket a családod asztalára!