A kókuszliszt zsírtalanított, finomra őrölt kókuszhúsból készül, rostban gazdag, gluténmentes lisztféle.

BiOrganik bio kókuszliszt 500g leírása

Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1313 kJ/313 Kcal, zsír: 16,7 g -amelyből telített zsírsavak: 15,26 g, szénhidrát: 21,5 g -amelyből cukor: 15,5 g, rost: 30-45 g, fehérje: 19,4 g, só: 0,06 g.

Összetevők: kókuszliszt*. *= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

A kókuszpálma feltehetően Polinéziából származik, de ma már a trópusi partvidékeken mindenütt elterjedt. A kókuszdió tulajdonképpen ennek a pálmának a magja. Ezt a magot egy vastag rostos burok veszi körül, amely az éréssel sárgára színeződik. Ezt a burkot eltávolítják, így e nélkül kerül általában a boltokba a kókuszdió. A kemény héj alatt található a fehér bélszövet, amit lereszelnek. Felhasználása: süteményekhez, töltelékekbe, krémekhez, fagylaltokhoz.

Kókuszliszt - Az egészséges sütés titka

A kókuszliszt egy tápláló és ízletes alternatíva a hagyományos lisztekhez képest. Ideális a gluténmentes diétát követőknek, valamint egészséges életmódhoz is hozzájárul. Érdemes felfedezni! A kókuszliszt a kókuszdió húsának szárításával készül, így gazdag rostokban és fehérjében, amelyek segítik az emésztést.

A kókuszliszt használata rendkívül sokoldalú: sütemények, palacsinták, és akár sűrítőanyagok készítésére is kiválóan alkalmas. Mivel alacsony szénhidráttartalmú, segíthet a vércukorszint kiegyensúlyozásában, így ideális választás cukorbetegeknek és azoknak, akik szeretnék csökkenteni a szénhidrátbevitelt.
A kókuszliszt különféle ételek ízesítésére is alkalmas, gazdag, kókuszos aromájával feldobhatjuk a hagyományos recepteket. Éljen a kókuszliszt adta lehetőségekkel, és készítsen egészséges, ízletes ételeket a családjának!