A hagyományos nokedlihez megtévesztésig hasonlító, paleolit lisztekből álló keverék, mely kiadós adagjával egy teljes család számára nyújt finom köretet.

190 g-os nokedli lisztkeverék; Paleolit Éléskamra termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1367 kJ/330,6 Kcal, zsír: 4,6 g -amelyből telített zsírsavak: 3,2 g, szénhidrát: 61,7 g -amelyből cukrok: 1 g, fehérje: 9,6 g, só: 2,6 g, rost: 8,9 g.

Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, kókuszliszt, útifűmaghéj, Himalája só.
Magas rosttartalom. Semleges ízű. A hagyományos nokedli keverék egy teljes család számára kínál magyaros köretet a finom pörköltek, szószos húsok mellé. De a klasszikus tojásos nokedli is fenséges finomság vagy nudli helyett édesen is fogyasztható mákkal vagy dióval szórva, rost: ban és fehérjében gazdag összetétel, az útifű maghéjnak köszönhetően jótékony hatással lehet az emésztésre. A legkiválóbb alapanyagokból készült natú ízvilágú köret alapanyag, mely nem tartalmaz gabonát, szóját, tejet és cukrot, valamint semmilyen élelmiszeripari adalékot. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást. A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz. Elkészítési javaslat: 3 db tojáshoz keverj 1 dl vizet és 1 ek. olvadt zsíradékot/olajat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsíradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Végül jéghideg vízze öblítsd át. A kevéske kókuszliszt íze nem érződik a keveréken, de enyhe édességével jól ellensúlyozza a szezámliszt ízét. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.