250 g-os mandulaliszt; Csuta termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 2573 kJ/623 Kcal, zsír: 55 g -amelyből telített zsírsav: 5,1 g, szénhidrát: 4 g -amelyből cukor: 3,1 g, fehérje: 22 g, só: <0,1 g.

A mandulaliszt a modern, egészségtudatos táplálkozási trendek egyik legnépszerűbb alapanyaga. Előszeretettel fogyasztják a gluténmentes, gabonamentes és paleo étrendekben is, de a cukrászatban már sokkal régebb óta használatos, kiváló sütési tulajdonságainak köszönhetően. A mandulaliszt kalciumban, E-vitaminban és egyszeresen telített zsírsavakban gazdag liszt. A szervezet helyes működéséhez nélkülözhetetlen a kalcium. Az E-vitamin megköti a szabad gyököket és antioxidáns hatása segíti az érfalak rugalmasságának megőrzését. Telítetlen zsírsavtartalma a szív- és érrendszer működésében játszik fontos szerepet. A zsírtalanított mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és bélrendszer megfelelő működéséhez. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és vegán étrendbe is könnyen beilleszthető. A fehérjék elősegítik a sejtek megújulását, az izmok felépítésben is nélkülözhetetlenek, hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhez és energiát adnak.

Csuta termékek »

Címkék:

csutamandulaliszt