Csökkentett szénhidráttartalmú lángos készítéséhez használható.
Dia-Wellness burgonyás lángospor 500g leírása
Egyszerű recept, csökkentett szénhidráttartalom, élelmi rostban gazdag. Kivül ropogós, belül puha, laza tésztaállag. Használata: 500 g Dia-Wellness burgonyás lángos por, 4 dl tej, 2 dkg élesztő. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Az összetevőket tésztává dagasztjuk majd kb 30-35 °C-on 30 percig kelesztjük. Ezt követően a tésztából nagyjából 15 dkg-os darabokat szaggatunk ki (tetejüket megkenhetjük kevés olajjal), letakarjuk konyharuhával majd további 30 percig kelesztjük még. A megkelt tésztadarabokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lángos készíthető. Sütés után a lángosokat sóval, tejföllel, fokhagymával ízesíthetjük.
Összetevők: búzaliszt, csökkentett szénhidráttartalmú liszt (búza-fehérje, élelmi rost, kölesliszt, növényi zsír (pálma), burgonya-fehérje, resistens keményítő, búzakorpa, ördögnyelv kivonat, liszt-kezelőszer: aszkorbinsav, enzimek), burgonyapehely (6,5%), zsíros tejpor, só, emulgeálószer: E481.
Allergén információ: glutén.
Tápanyagok 100 g termékben: Energia: 621 kJ/148 Kcal, zsír: 0 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 78,9 g -amelyből cukrok: 0,04 g -amelyből poliolok: 75,8 g, rost: 20 g, fehérje: 0 g, só: 0,02 g.
Lángos - a magyar ízek nagyvonalú képviselője
A lángos a magyar gasztronómia egyik legismertebb fogása, amely a helyi hagyományok és ízek gazdagságát tükrözi. Az olajban sült tészta változatos feltétekkel kínálható, így mindenki ízlésének megfelel. Minden falat egy élmény!
A lángos tésztája a legegyszerűbb hozzávalókból készül, de a titka az elkészítés módjában rejlik. Az élesztős tésztát alaposan ki kell gyúrni, majd pihentetni, hogy a sütés során szépen megemelkedjen. Az olajban való sütés során a lángos kívül ropogós, belül viszont puha és levegős lesz. A klasszikus feltétek a fokhagymás tejföl és a reszelt sajt, de érdemes próbálkozni különféle ízekkel, például sonkával, gombával vagy akár édes változattal is.
A lángos nemcsak a gasztronómiai élvezetekről szól, hanem a közösségi élményről is. Legyen szó egy nyári fesztiválról vagy egy családi piknikről, a lángos mindenhol népszerű választás. Fedezd fel ezt a különleges magyar finomságot, és élvezd a lángos minden falatját, amely tele van ízzel és hagyománnyal!
Lángos lisztkeverék - A tökéletes falat
A lángos lisztkeverék ideális megoldás mindenki számára, aki egy gyors és ízletes ételt szeretne készíteni. Egyszerű receptje révén az elkészítés élmény lesz! A lángos lisztkeverék egyedülálló összetevői biztosítják a mindig tökéletes tésztát, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz. A lángos tésztája puha és könnyű, míg a sütés során ropogós külsőt kap. Így minden falat egy igazi ízélmény, amit nem érdemes kihagyni.
A lángos lisztkeverék lehetővé teszi, hogy saját ízlésed szerint variáld a lángost. Készíthetsz klasszikus változatot, de akár új ízeket is felfedezhetsz különféle feltétekkel. A lángos sütése tökéletes lehetőség arra, hogy a család és a barátok együtt élvezzék az ízeket. Az elkészült lángosok igazi különlegességnek számítanak, és garantáltan feldobják a hétköznapokat, vagy éppen ellenkezőleg, a különleges alkalmakat is.




