A dióbél gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban, amelyek támogathatják a szív- és érrendszert.

Kalifa dióbél 200g leírása

Összetevők: dió.

A dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcs, az egészség jelképe, hiszen bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat. Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan csak állati táplálékokból vehet fel. Ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1-, B2-, e és C-vitamin tartalma jelentős. Ezen kívül fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Dióbél - A konyha sokoldalú alapanyaga

A dióbél a gasztronómia egyik legérdekesebb és legvariábilisabb alapanyaga. Az íze és állaga egyedülálló, így számos ételben megállja a helyét.

A dióbél kiválóan használható édes és sós ételekben egyaránt. Készíthetünk belőle ízletes süteményeket, muffinokat, vagy akár salátákba is keverhetjük. A dióbél pörkölve különösen intenzív ízt ad az ételeknek, emellett tápláló is.
Ráadásul a dióbél könnyen tárolható, így mindig kéznél lehet, ha egy kis extra ízre és tápanyagra van szükség. Érdemes kísérletezni vele a konyhában, hiszen számtalan lehetőség rejlik benne.

Címkék:

dióbélkalifa