D-vitamin = Napvitamin.

60 db-os kapszula; Dr. Wolz termék az immunrendszer normál működéséhez.

Testünk a napfény (az UVB sugárzás) segítségével képes D-vitamint előállítani, ezért nevezzük a D-vitamint napvitaminnak. Úgy tűnik azonban, hogy életmódunk nem alkalmas ahhoz, hogy fenntartsa a vérben a megfelelően magas D-vitamin szintet. Télen a napsugárzás gyakran túl gyenge ahhoz, hogy a bőrben elegendő D-vitamin termelődjék. Az idősebb bőr akár még nyáron sem képes annyi D-vitamint előállítani, mint a fiatalabb embereké. Sok gyermek és fiatal is szenved D-vitamin hiányban.

A D-vitamint 70 éve alkalmazzák a csecsemőknél az angolkór elkerülésére. Az utóbbi évek kutatásai azonban azt mutatják, hogy a D-vitamin nem csak a csontokra, hanem az egész testre fontos hatást gyakorol, mivel sok szerv, izom és szövet működése függ a megfelelő D-vitamin szinttől. Közép-Európában körülbelül minden második ember szenved D-vitamin hiányban, mert túl kevés D-vitaminban gazdag élelmiszert, pl. halat vagy májat fogyasztanak. A táplálékkal bevitt, vagy a bőrben a napsütés hatására keletkező D-vitamin először a májban tárolható formára alakul át (szérum = 25 (OH) D3). majd a vesékben alakul át aktív hormonná (calcitrol = 1,25 (OH) D3), ekkortól már "D-hormonról" beszélünk. A készítményben található D3-vitamin, C-vitamin és citrus flavonoidok egymás hatásait erősítve, szimbiotikus formában hatékonyan épülnek be szervezetünkbe. Az immunrendszer normál működéséhez, az egészséges izomfunkció fenntartásához, az egészséges csontozat és fogazat érdekében, a gyermekek egészséges növekedéséhez, és csontjaik egészséges fejlődéséhez. D-vitamin szükséges a gyermekek egészséges növekedéséhez és csontjaik egészséges fejlődéséhez. Kik rendelkezhetnek túl alacsony D-vitamin szinttel? Gyerekek és keveset mozgó illetve elhízott emberek, krónikus máj - és veseproblémákkal küzdők, idős - és ápolási otthonokban élő emberek, terhes nők, és a menopauzával küzdő nők. A legtöbb D-vitamint tartalmazó táplálék a hal, a tejtermékek sajnos kevés D-vitamint tartalmaznak. Az egészségünk fenntartásához szükséges, hogy a vérben folyamatosan fennmaradjon a 30 és 50 ng/ml közötti D-vitamin szint. A Dr. Wolz Vitamin D3 annyi D-vitamint tartalmaz, amennyit 150 g lazac vagy 100 g hering naponkénti elfogyasztása biztosít. Összetevők: acerola gyümölcs por (69%), citrus flavonoidok (26%), D3 vitamin, cellulóz kapszulahéj. Alkalmazási javallat: felnőttek számára napi 1 kapszula kevés folyadékkal a főétkezéskor elfogyasztva. Gyermekeknek 3 éves kortól minden második nap 1 kapszula. A kapszula szükség esetén, pl. gyermekeknél széthúzással kinyitható, és a tartalma más élelmiszerrel összekeverhető. Figyelmeztetések: a feltüntetett napi mennyiségeket ne lépje túl! Gyermekek elől elzárva tartandó! A készítmény nem tartalmaz glutént, laktózt, zselatint, színezékeket és tartósítószereket.

Dr. Wolz termékek »