Köszönjük vásárlóink bizalmát! 190 000-nél több elégedett vásárló! több mint 8 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Béta-glükán a 21. századi immunerősítő

A béta-glükán elsősorban immunerősítő hatásáról ismert, véd a fertőzésektől, hozzájárul a méregtelenítéshez és a daganatos betegségek megelőzéséhez. 

A béta-glükánok természetes, fiziológiásan aktív cukor vegyületek. Az immunrendszer szabályozásában betöltött szerepük már majdnem 80 éve ismert. Különösen hatékony biológiai válaszmódosítók, melyek a különböző immunológiai mechanizmusok stimulálásával specifikusan és általánosan is erősítik az immunrendszert. A béta-glükánnal jelenleg is több mint 80 klinikai vizsgálat folyik szerte a világon, Japánban már 1980 óta használják a klinikai gyakorlatban és egyre közelebb kerül ahhoz, hogy gyógyszerként is elfogadják.

Az emberi szervezetben fokozza az immunrendszer olyan sejtjeinek termelődését és aktivitását, mint például a makrofágok, természetes ölősejtek, neutrofil granulociták. Ezzel nagy lökést ad védekezőrendszerünknek, amely így könnyebben áll ellen a kórokozóknak, illetve győzheti le a különféle betegségeket. 

A béta-glükán élettani hatása: immunrendszertől a daganatos megbetegedésekig

 Azzal, hogy a béta-glükán serkenti az immunrendszer működését, máris hatalmas szolgálatot tesz a fertőzések, fertőző betegségek elkerülésében, kezelésében, de a vegyület egészségünkre gyakorolt pozitív hatása ennél sokkal változatosabb. Összességében tehát: 

 • erősíti, stimulálja az immunrendszert;
 • véd a fertőzésektől műtéten vagy traumán átesett betegek esetében is;
 • hatékonyan támogatja krónikus betegek, tartós stressznek kitett emberek, kemo- vagy sugárterápián átesett betegek immunrendszerét;
 • tanulmányok igazolják, hogy hatásos tumorok kezelésében;
 • csökkenti a koleszterinszintet, mert akadályozza annak felszívódását a belekből;
 • segít helyreállítani és fenntartani a bélflóra egyensúlyát;
 • hozzájárul a méreganyagok eltávolításához;
 • olyan krónikus bőrbetegségben szenvedők állapotát javíthatja, mint például az ekcéma vagy az atópiás dermatitisz;
 • hozzájárul az allergia és a szénanátha tüneteinek mérsékléséhez;
 • jótékony hatással bír ízületi gyulladás esetén;
 • hozzájárul a sejtek regenerálódásához.

A béta-glükán adagolása: kinek mennyi? 

Nem is olyan régen a béta-glükánok ételeink természetes részét képezték, úgy fejtették ki áldásos hatásukat, hogy „észre sem vettük”, hiszen mindennapi táplálékainkkal került a szervezetünkbe. Csakhogy az élelmiszeripar higiéniai előírásai, a gombaölő szerek alkalmazása gyakorlatilag kiirtotta a béta-glükánt táplálékainkból. 

Ezért kellett újra „felfedezni” és ajánlatos tudatosan gondoskodni beviteléről, főleg hogy környezetünk is nagy mértékben átalakult: a környezetszennyezéssel, növényvédőkkel érkező hatások, nehézfémek, egyes gyógyszerek, a szakadatlan stressz mind-mind az immunfunkciók csökkentésével jár. 

A béta-glükán javasolt napi adagja nagy általánosságban 100-250 mg. Szájon át történő adagolása esetén nem ismert mellékhatás, de mint minden étrend-kiegészítő esetén, alkalmazása előtt mindenképp érdemes szakember tanácsát kikérni a helyes és hatékony adagolás érdekében. 

A béta-glükán forrásai 

A béta-glükán természetes formában megtalálható az élesztőgombában, gombafajokban, algákban, növények sejtfalában.

 

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Sprinter vagy Posta futár
1-2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz