Köszönjük vásárlóink bizalmát! 190 000-nél több elégedett vásárló! több mint 8 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Koronavírus: védelem kézfertőtlenítéssel

Készült: 2020-02-16 10:33

A koronavírus napokig fertőzőképes lehet tárgyak felületére tapadva, ettől nyújthat védelmet a gyakori kézfertőtlenítés, és az alapos kézmosás.

A Vuhan-koronavírus cseppfertőzéssel terjed, ami azt jelenti, hogy a szájból beszéd, tüsszentés, köhögés során távozó egészen apró nyál részecskékre tapadva jut egyik emberről a másikra. Sajnos azonban a szervezeten kívül is napokig túlél, így a fertőzéshez nem kell feltétlenül, hogy egy beteg közvetlenül adja át, aminek esélyét egyébként száj- és arcmaszkokkal lehet jelentősen csökkenteni. 

Elég, ha a saját kezébe tüsszentett, utána megfogta a kapaszkodót, a kilincset, amire mi is rámarkolunk. Ezek után már csak egy önkéntelen mozdulat a szájhoz, orrhoz, szemhez, és a vírus máris „kapun” belül kerülhet. Ezért nagyon fontos a kézfertőtlenítők gyakori használata, illetve a rendszeres és alapos kézmosás.

CSAK A MEGELŐZÉS A MEGOLDÁS JELENLEG A KORONAVÍRUS ELLEN


Kézfertőtlenítő 

A kézfertőtlenítő gélek, folyadékok hatóanyaga leggyakrabban alkohol, ami fertőtlenít, hatékonyan pusztítja el a kórokozókat. Többféle kiszerelésük lehetővé teszi, hogy ne csak a mosdóban, helyhez kötve használjuk, hanem az ember táskában, zsebben magával vigye és tömegközlekedés után, vagy a munkahelyi mosdóhasználatot követően használja.

Fontos, hogy ne csak futólag eldörzsöljük a tenyerek közt, hanem rendesen oszlassuk el a kézfejen, az ujjakon és az ujjak között is.

Kézmosás

Manapság többféle fertőtlenítő hatású szappan, folyékony kézmosó közül választhatunk, de a kórokozók ellen a hagyományos szappan is hatékony. És nyilvánvalóan ha látható szennyeződés is van a kézen, az alkoholos fertőtlenítő azon nem sokat segít. Az eredmény érdekében ez esetben is lényeges a módszer, vagyis az alaposság: annyira fontos, hogy az Egészségügyi Világszervezet külön útmutatót adott ki a helyes kézmosásról.

Nyilvánvalóan meleg vizet használjunk, a szappanból mindenhova jusson. A tenyerek összedörzsölése után jön a kézhát és az ujjak köze mindkét kézen, majd a tenyerek összedörzsölése összefont ujjakkal. Elöl, hátul, hüvelykujj a tenyérbe oda és vissza – nem akarjuk ragozni, a lényeg, hogy egyetlen apró bőrfelület se maradjon szappan és dörzsölés nélkül.

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Sprinter vagy Posta futár
1-2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz