Köszönjük vásárlóink bizalmát! 190 000-nél több elégedett vásárló! több mint 8 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Koronavírus: védelem szájmaszkkal

A száj- és arcmaszkok fizikailag állják útját a cseppfertőzéssel terjedő kórokozóknak. Száz százalékos eredményt ne várjunk tőlük, de jelentős védelmet nyújtanak, viselésük nem jelent kellemetlenséget.

A Kínából származó „új koronavírus”, más néven Vuhan-vírus vagy 2019-nCoV cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, ami magyarán annyit tesz: nyállal adhatjuk át egymásnak. Egy-egy tüsszentés, köhögés több méterre juttatja el a vírusokat tartalmazó apró nyálcseppeket, amelyek permetként még percekig lebeghetnek a levegőben.

CSAK A MEGELŐZÉS A MEGOLDÁS JELENLEG A KORONAVÍRUS ELLEN


Fizikai védelem: száj-és arcmaszkok

Amint ezt egy másik ember belélegzi, már meg is fertőződhet, de a beteg még beszéd közben is óhatatlanul a levegőbe juttatja. Ráadásul a vírus már a tünetmentes lappangási idő alatt is fertőzhet. A közvetlen cseppfertőzés hatékony módja a vírusokat terjesztő nyál elé fizikai akadályként álló száj- és arcmaszkok.

Viselésük minimális kellemetlenséggel jár, folyamatosan rajtunk lehet utcán, közlekedési eszközökön, munkahelyen – bárhol, ahol fennáll a fertőzés veszélye. Ráadásul „két irányban működnek”, mert ha a beteg viseli, megakadályozzák a vírus átadását. Ki kell azonban emelni, hogy a maszkok bár csökkentik a megfertőződés veszélyét, de 100 százalékos védelmet nem nyújtanak.

Orvosok is javasolják

Többféle típus létezik, a leggyakoribb az úgynevezett sebészmaszk, amit egyébként influenza, és bármilyen légi úton terjedő kórokozó ellen ajánlanak. Hátrányuk, hogy nem zárják le hermetikusan az orr és a száj környékét, illetve oda kell figyelni, ha átnedvesednek, cserélni kell őket, mert a nedves környezet általában kedvez a kórokozóknak.

Érdemes olyan változatot vásárolni, ami minél pontosabban követi az arc vonalát, azaz a lehető legkevesebb rést biztosítja, és nem mellékes az anyaga sem. Bár nem jelent tökéletes védelmet, nagyban hozzájárulnak a vírusok távoltartásához, viselését az orvosok világszerte támogatják.

Léteznek emellett különböző légzőmaszkok, ezek már az apróbb részecskéket is kiszűrik, ám viselésük sokkal kényelmetlenebb. Emellett a biztos hatás érdekében némi szakértelmet, gyakorlatot is igényelnek.

Mivel a vírus a szabad levegőn, tárgyakon is napokig túlél, a maszk mellett a megelőzés nagyon fontos eszköze a kézfertőtlenítés és az immunrendszer erősítése.

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Sprinter vagy Posta futár
1-2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz