Erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

500 ml-es dióbélolaj; Vita Crystal termék a keringés egészségéért.

A dióbél egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérrögképződést, a trombózisveszélyt. Gombaölő hatása miatt alkalmas bizonyos eredetű gombás fertőzések kezelésére. Arányok: Omega-3 zsírsav 12%, Omega-6 zsírsav 44,1%, Omega-9 zsírsav 17%, telített zsírsav 10%.

A dióolaj jótékony hatásai: erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A dióolaj linolsav-tartalmának immunrendszer-erősítő hatást tulajdonítanak, hogy a németek mondják, lendületet ad a hormon háztartásnak. Belélegezve aromaterápiára is jó. A dióbél egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérrögképződést, a trombózisveszélyt. A bélgörcs ellen is jó a dióolaj, hasmenés ellen is. Mintegy 15 g dióolaj bevétele eredményt hoz. Alzheimer-kórt késleltető hatást is tulajdonítanak a dióolajnak, valamint lázcsillapító hatást is. Magas az Omega-3 és Omega-6 zsírsavtartalma, melynek köszönhetően alkalmas enyhe depressziós tünetek kezelésére, valamint felnőttek és gyerekek esetében a megváltozott élethelyzetekhez való alkalmazkodás segítésére. Gombaölő hatása miatt alkalmas bizonyos eredetű gombás fertőzések kezelésére. Regenerálja a bőrt, mivel nagyon magas az E-vitamin tartalma, ezért nagyon jótékony hatású a különböző bőrproblémák esetén (pl. irritált, nagyon száraz, ekcémás bőr esetén).

Omega 3 zsírsavak: az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány. A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást. Ajánlott napi fogyasztás: 2000 mg Omega-3, 6000 mg Omega-6.

Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak? Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír Napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.

Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány? Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát. Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat. Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat. Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.

A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.

A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat: rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3, asztma Ω3/Ω6 1/5, szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4, vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.

Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya: helyreállítja a gyulladásos folyamatokat. Javítja a sejtek normál működését. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Összetevők: hidegen sajtolt dióolaj.

Átlagos tápérték 100 ml-ben: Energia: 3684 kJ/880 kcal, zsír: 95 g -melyből telítetlen zsírsavak: 9 g, szénhidrát: 0 g -melyből cukrok: 0 g, fehérje: 0 g.

Felhasználási javaslat: 5 ml / nap.

Vita Crystal termékek »