Tápanyagdús nassolnivaló! Rostban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészségvédő jótékony növényi összetevőkkel.

Mások ezeket vették

Biomenü Bio kesudió 100g leírása

A dióhoz hasonlóan a kesudió elősegítheti a fogyást, a vércukorszint-szabályozást és a szív egészségét. A kesudió alacsony cukortartalmú, rostban, szívbarát zsírokban és növényi fehérjében gazdag. Jó réz-, magnézium- és mangánforrás, amik az energiatermelés, az agy egészsége, az immunitás és a csontok egészsége szempontjából fontos tápanyagok. A kesudió gazdag karotinoid és polifenol antioxidánsokban, amelyek segíthetnek a gyulladás csökkentésében és védelmet nyújthatnak a betegségekkel szemben. Úgy tűnik, hogy a kesudió kevesebb kalóriát biztosít, mint azt eddig gondolták. Gazdag rost- és fehérjetartalma hozzájárulhat az éhség csökkentéséhez és a teltségérzés fokozásához. Mindezen tényezők együttesen segíthetnek a túlsúly csökkenésében. A dióban gazdag étrend bizonyítottan jótékony hatással van a szív egészségére. Úgy tűnik, hogy a kesudió bizonyos előnyöket nyújthat a vérnyomás, a trigliceridek és a koleszterinszint csökkentésére. A kesudió alacsony cukortartalmú és rostban gazdag - két tényező, amelyek együttesen hozzájárulhatnak a vércukorszint csökkentéséhez és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzéséhez.

Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Nem besugárzott, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Gluténmentes, Élelmirost-forrás, Fehérjeforrás, Kifejezetten nátriumszegény/sószegény.

Egy adag = ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva.

Összetevők: 100% bio kesudió (anacardium occidentale); Allergének: nyomokban más dióféléket is tartalmazhat.

Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 2314kJ/553kcal
Zsír: 44g
amelyben telített zsírsav: 8g
Szénhidrát: 30g
amelyben cukor: 6g
Rost: 3g
Fehérje (protein): 18g
Só: 12mg
Kalcium: 37mg
Vas: 7mg.

Kesudióbél - A szívbarát dió

A kesudióbél nem csupán ízletes, hanem a szív egészségére is jótékony hatással van. Fogyasztása segíthet a szívbetegségek megelőzésében, így érdemes beépíteni az étrendünkbe.

A kesudióbél gazdag telítetlen zsírsavakban, amelyek segítik a koleszterinszint szabályozását. Ezen kívül antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek védik a szív- és érrendszert a káros hatásoktól. A benne található magnézium és kálium hozzájárul a vérnyomás stabilizálásához, így a kesudióbél rendszeres fogyasztása segíthet a szív egészségének megőrzésében. Ezen kívül a kesudióbél jó fehérjeforrás, ami fontos a sejtek regenerálódásához.
A kesudióbél sokféleképpen felhasználható: önálló snackként, salátákban, joghurtban vagy smoothie-kban is kiváló. A változatos étrend részeként bátran beilleszthetjük, hiszen nemcsak tápláló, hanem ízletes is. A kesudióbél így nemcsak a szív egészségére, hanem az ízlelőbimbóinkra is jótékony hatással van.