A vegyes virágmézben ötvöződik az évszakok és tájak sokszínű ajándéka. Az értékes virágokból, gyógynövényekből nyert nektár gazdagabb illóolajokban és ásványi anyagokban, mint a fajtamézek. Jótékony hatásait szervezetünk védekezőképességnek erősítésében fejti ki. Fogyasztói célcsoport: A méz fogyasztása egy éves kor alatt nem javasolt.
A világos sárgás színtől a sárgásbarna színeken át egészen a sötétbarna, szinte fekete színekig. Íze, illata, zamata szintén sokféle, de jellemzően erős, dinamikus ízekben gazdag. Egyes esetekben előjönnek a kesernyés ízek, illetve egyesek számára olykor kellemetlen illatok is. Általában könnyen kristályosodik. A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg!

Méz összetétele:
A vegyes virágméz értékét annak sokfélesége, változatossága adja. Valamint magasabb ásványianyag és flavonoid tartalma. (Minél sötétebb egy méz, annál gazdagabb ásványi anyagokban és flavonoidokban.) Ebben a méz ”fajtában” megtalálható a cukrok sokfélesége mellett a legtöbb mézben előforduló vitamin és nyomelem is.

Az egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a méz változatos zamata, illetve a vegyes virágméz kedvező ára adja.

Fogyasztása minden formában ajánlott! Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez. A süteményekbe kifejezetten ajánlott zamatossága miatt. Különösen jól illik piros bogyós gyümölcsökkel társítva (krémekbe, fagylaltba, levesbe).

Összetevők: természetes méz
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1270kJ/300kcal
Zsír: 0g
Amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 80g
Amelyből cukrok: 80g
Fehérje: 0,3g
Rost:
Só: 0g

Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen.
Hungaroméz termékek »

Címkék:

hungaroméz