A földimogyoróvaj az egyik legismertebb és legjellemzőbb amerikai eledel. Természetes zsírtartalma magas, de koleszterinmentes és magas az E- és H-vitamin tartalma, valamint rengeteg magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Így nagyon tápláló, és nem utolsó sorban igazán finom csemege intenzív földimogyoró ízzel.
Hódító útjára 1904-ben, a Saint Louis-i világkiállításon indult, itt vált igazán népszerűvé a nagyközönség körében. A földimogyoróvaj azóta kedvenc csemege lett az USA-n kívül Kanadában, Ausztráliában, Angliában, egyes afrikai országokban, Új-Zélandon és Hollandiában is.

Enyhén sós íze, krémszerű állaga ellenére gyakran csupán önmagában, nassolnivalóként fogyasztják, de érdemes kipróbálni nemcsak édességek, sütemények, hanem mártások, levesek, sós ételek alapanyagaként is!

Aromás, frissen pörkölt földimogyoró finomra őrölve, krémesen kenhető állagú.

A Marilussy’s földmogyoró-krémek fehér toast kenyérrel vagy kaláccsal, lekvárral igazi reggeli csemegének számítanak. A magas, 90%-os földimogyoró-tartalom, a karakteres földimogyoróíz biztos alapot szolgálnak krémek, sütemények, mártások készítéséhez, de a magas természetes fehérjetartalom biztosítja a megfelelő mennyiségű protein bevitelt is és így alkalmas lehet tömegnövelés céljára.
Marilussys termékek »

Címkék:

!edina4marilussys