A fermentált élelmiszerek nagy előnye az egészségünkre gyakorolt számos jótékony hatása. Az erjedési folyamatok során a mikroorganizmusok apróbb részekre bontják az adott ételt, így lényegesen könnyebben emészthető lesz a végeredmény.
Veggie fermentált kovászos uborka 610g leírása
A fermentáció során az ételek tápanyagtartalma is átalakul, különféle fitoösztrogének és bioflavonoidok szabadulnak fel, amiket a szervezet könnyebben tud hasznosítani. Emellett az erjesztett ételek a bélflóránk jó barátai; erősítik a belek saját mikroflóráját, a fermentáció során létrejövő szerves savak pedig táplálják a bélnyálkahártyát.
Összetevők: uborka, ivóvíz, só, torma, fokhagyma, mustármag, kapor.
Tápérték 100g termékben:
Energia: 45kJ/ 11kcal
Zsír: <0,1g
amelyből telített zsírsavak: <0,1g
Szénhidrát: <1,9g
amelyből cukrok: < 0,0g
Rost:
Fehérje: <1,0g
Só: <1,75g
Uborka savanyúság - a friss íz élménye
Az uborka savanyúság nemcsak ízletes, hanem rendkívül frissítő kísérője az étkezéseknek. Különleges ízével és roppanós állagával minden fogást feldob. Az uborka savanyúság népszerű választás a gasztronómiában.
A savanyúság készítése az uborkák ecetes pácolásával történik, amely során különböző fűszerekkel, mint például kaporral és fokhagymával ízesítik. Az elkészült savanyúság nemcsak ízletes, hanem remekül kiegészíti a húsos ételeket és salátákat is. Az uborka savanyúság gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.
Otthon könnyedén elkészíthető, de bolti változatai is széles választékban elérhetők. Fedezd fel az uborka savanyúság sokoldalúságát, és tedd színesebbé az étkezéseidet!
Uborka - a zöldség, ami mindig jó választás
Az uborka az egyik legnépszerűbb zöldség, amely nemcsak ízletes, hanem sokoldalú felhasználási lehetőségekkel is rendelkezik. Frissítő hatása miatt különösen népszerű a nyári hónapokban, és számos étel alapjául szolgál. Az uborka mindig jó választás.
Az uborka rendkívül sokoldalú, hiszen nemcsak nyersen fogyasztható, hanem savanyúságként, salátákban, zöldséglevesekben vagy akár smoothie-kban is megjelenhet. Az íze semleges, így könnyen párosítható más alapanyagokkal, és remekül illik a különböző fűszerekhez is. A nyári időszakban különösen népszerű, hiszen hűsít és hidratál, így ideális választás a forró napok során.
Az uborka tápanyagtartalma is figyelemre méltó. A benne található vitaminok és ásványi anyagok, mint a C-vitamin, K-vitamin és kálium, segítik a szervezet működését és hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. Emellett a kalóriatartalma alacsony, így fogyasztása nem okoz súlygyarapodást. Mivel gazdag vízben, ideális választás a diétázók és az egészséges életmódot követők számára. Az uborkát érdemes rendszeresen beilleszteni az étrendbe, hiszen sok jótékony hatása van.





